Syrové pagáčiky
Potrebujeme: 250 g masla, 3 kocky syrokrém alebo Lunex, 1 kyslá smotana, 300 g hladkej múky, 1 KL soľ. Vypracujeme cesto, preložíme ako lístkové a necháme v chladničke odležať do druhé dňa.
Postup: rozvaľkáme na hrúbku 1cm, vykrajujeme malé pagáčiky, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom, ozdobíme lúpanými mandľami, prípadne vlašskými orechami. Pečieme v horúcovzdušnej rúre 15 minút pri teplote 170 º C.

Drobné pečivo s vínom
Potrebujeme: 300 g hladkej múky, 250 g Palmarín, 1 KL soli, 6 PL bieleho vína.
Postup: všetko spolu vymiešame na hladké cesto a necháme v chladničke odležať do druhé dňa. Rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Vykrajujeme rôzne tvary, ktoré potrieme rošľahaným vajíčkom a ozdobíme lúpanými mandľami. Pečieme v horúcovzdušnej rúre 15 minút pri teplote 170 º C.

Tyčinky
Potrebujeme: 300 g hladkej múky, 250 g stuženého tuku (Cera), 12 PL studenej vody a 1 KL soli.
Postup: Vypracujeme cesto, tak aby zostávali hrčky tuku. Rozvaľkáme na hrúbku, 0,5 cm, potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme rascou, sezamovým zrniečkom, prípadne makom. Pečieme v horúcovzdušnej rúre 15 minút pri teplote 170 º C.

A teraz už len miznú a miznú...
Dobrú chuť!