Potrebujeme: 4 kuracie stehna, 4 rožky, mlieko na namočenie rožkov, 6 väčších zemiakov, soľ, mleté čierne korenie, 1 väčšiu cibuľu, korenie na pečené kura, majorán, 3 celé vajcia a 300 g anglickej slaniny.
Postup: rožky nakrájame na kocky a namočíme v mlieku. Opražíme cibuľku a na kocky nakrájanú anglickú slaninu. Necháme vychladnúť. Medzitým na hrubšom strúhadle nastrúhame zemiaky. Kuracie stehná potrieme korením na pečené kura. Rožky vyžmýkame, pridáme celé vajcia, soľ, korenie majorán, cibuľku so slaninou, nastrúhané zemiaky a všetko dobre premiešame. Pekáč vymastíme olejom, na dno pekáča dáme pripravené cesto - perinku, na ktorú poukladáme kuracie stehna, kožou na cesto. Dáme piecť, keď sú stehna z vrchu zapečené, otočíme ich kožou hore a pečieme, kým sa kuracie stehna neprepečú a nevytvorí sa chrumkavá kôrka. My sme piekli v teplovzdušnej rúre pri teplote 165° C 60 min. Servírovali sme so zeleninovým šalátom (uhorka, paradajka, paprika a jarná cibuľka).



