
Potrebujeme: 5 stredne veľkých zemiakov 2 hrnčeky hladnej múky 1 hrnček polohrubej múky 1 hrnček oleja 2 kávové lyžičky soli (podľa chuti a hrúbky soli) 42 g čerstvého droždia - 1 kocka Kvások: 1 dl vlažné mlieko 1 kávová lyžička cukru, droždie rozmiešame a zasype hladkou múkou, necháme vykysnúť, cca 15 -20 minút Postup: Uvarené zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme múku, olej, soľ a kvások. Vypracujeme polotuhé cesto (nesmie sa lepiť na ruky) a dáme vykysnúť. Doba kysnutia cca 1 hod. Cesto vyvaľkáme a prekladáme, ako cesto lístkové. Rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a vykrajujeme pagáče. Povrch potrieme vyšľahaným vajíčkom. Nakoniec môžeme posypať rascou, sezamovými zrniečkami, makom (podľa chuti.) Pečieme: vo vyhriatej rúre:Horúcim vzduchom: 160 stupňov, 25 minúť. Užitočná rada: pre lepšie prevzdušnenie múku preosejeme Dobrú chuť!