
Marekova piškótová chuťovka.
Potrebujeme: 500 g jemného tvarohu, 2 vajíčka, 2 balíčky vanilínového cukru, 2-3 banány alebo broskyňový, prípadne marhuľový kompot, 1 väčší alebo 2 menšie balíčky piškóty, 2PL kryštálového cukru, ovocnú šťavu.
Postup:
1)
Na dno tortovej formy poukladáme piškóty, asi tak 2-3 vrstvy a zľahka pokropíme šťavou, nie úplne do mokra.
2)
Maslo, vanilínový cukor a žltka vymiešame, pridáme tvaroch, hrozienka a zhľahka ešte premiešame.
3)
Na piškóty dáme vymiešaný tvaroh a naň poukladáme ovocie a zopakujeme ešte raz piškoty, tvaroh ovocie.
4)
Z 2 bielkov a 2PL kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh a dáme na uložené ovocie.
5)
Zapečie v dobre rozhoriatej horúcovzdušnej rúre, pri teplote 180 stupňoch Celzia, cca 5 - 7 mnút, pokiaľ sneh nezhnedne.
Chutí výborne. Ani sa nezbadáte a koláč je „fuč."
Verte, stratil sa za pár minút!