Potrebujeme:
Cesto: 400 g polohrubej múky, 20 g čerstvého droždia, 1PL kryštálového cukru, 250 ml vlažného mlieka, 1 KL soli, 60 g oleja, 1 vajce a tuk na vymastenie plechu.
Plnka: 250 ml kyslej smotany, 250 g tvarohu, 2 PL detskej krupice, soľ, 2 vajcia a podľa chuti kôpor (môže a nemusí byť).
Postup: pripravíme si klasické kysnuté cesto a necháme na teplom mieste vykysnúť. Plech potrieme tukom a vyložíme kysnutým cestom. Cesto natrieme plnkou, ktorú sme si urobili zmiešaním kyslej smotany, vajec, tvarohu, detskej krupice, soli a kôpru. Povrch rovnomerne pokvapkáme olejom, alebo na vrch poukladáme plátky slaniny, prípadne oškvarky. Pečieme vo vyhriatej rúre. Ja pečiem v teplovzdušnej rúre 25-30 minút, pri teplote 175-180°C.
Jednoduchý, nenáročný a chutný!

Šup do rúry!

Pri pečení sa vytvoria buliny a prehlbiny.
Upečiené do zlatohneda a voňavé..., nedajte sa odradiť, vyzerá to trochu tmavé,
ale len na fotografii

A chutné!