Potrebujeme:
250 g mäkkého tvarohu, 250 g šľahačkovej smotany, 300 g ovocia – podľa chuti, ja som dala čo som mala po ruke – ananás, 3 žĺtky, 5 PL práškového cukru, 16 ks okrúhlych piškót, čokoládový puding, (r)um na namáčanie piškót a strúhané mandle.
Postup:
žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme tvaroh. Medzitým vyšľaháme 125 ml šľahačky a po lyžiciach primiešame do krému. Piškóty namáčame v (r)ume a vyložíme nimi dno pohára (4 na jeden pohár), nasype vrstvu ovocia, krém, čokoládový puding, prípadne zopakujem ešte raz, záleží od veľkosti pohára. Ja som urobila 5 menších pohárov. Prekladanie končíme ovocím a uložíme na 3-4 hodiny do chladu. Potom vyšľaháme ďalších 125 ml šľahačky, nanesieme na ovocie a posypeme strúhanými mandľami (hoblinami). Celkom príjemná zmena, nebol to kremeš, ale chutil výborne.
