Priznám sa, zatiaľ som agáve poznala len v súvislosti s Tequilou , či destilovaným nápojom Mezcal. Agáve # 9 je prírodný bioenergetický gel, ktorý sa skladá z agávového sirupu v bio kvalite a kakaa.
Zaujalo ma, že má nízky glykemický index a že po jeho konzumácii dochádza k postupnému uvoľňovaniu energie a zároveň udržiavaniu rovnomernej hladiny krvného cukru. Odporúčaný je pri športovej, ale aj psychickej záťaži. Najviac energie údajne dodáva 30 minút po konzumácii, ale tiež treba dbať na to, aby sme organizmus nenechali vyhladovať. Základom dávkovania je určité plánovanie, potom pomáha odďaľovať hlad i únavu. Agávový sirup je vhodný aj pre diabetikov. V kombinácii s kakaom slúži ako nízkotučná náhrada čokolády s nízkym obsahom tuku. Neobsahuje konzervačné látky, farbivá, ani stimulačné látky, ako kofeín, či taurín. Agáve # 9 som vyskúšala počas dlhšej pešej túry. Hlavne teraz na jar sa skôr unavíme, neviem ako vy, ale ja určite. Tiež sa mi osvedčilo, ako náhrada za čokoládu na ovocno-pudingový pohár.
Ovocno-pudingový pohár s agáve
Nielen v lete, a nie len pre deti! Verím, že poteší aj nás „dospelákov," a pritom príprava nevyžaduje žiadnu zručnosť.
Potrebujeme: ovocie podľa chuti (čerstvé alebo konzervované). Ja som použila ananásový kompót, pudingový prášok, okrúhle detské piškóty, šľahačku a čokoládu.
Postup: do pohára ukladáme piškóty, ovocie, puding. Koľko vrstiev vytvoríme záleží na nás a na veľkosti pohárov, ktoré máme k dispozícii. Vrchnú vrstvu pohára ozdobíme šľahačkou a čokoládou. Ja som čokoládu nahradila Agáve # 9.
Neveríte? Vyskúšajte !
