Tento koláč je naozaj podľa mňa, trochu som zmenila receptúru a vydaril sa. Ibaže, ako hovorí slovenské príslovie: „Každá líška svoj chvost chváli...“ Tak uvidíme, komu sa bude koláč páčiť.
Potrebujeme: 500 g múky (250 g hladkej+250 g polohrubej), 250 ml mlieka, 100 g bravčovej masti a 4 PL oleja, 70 g kryštálového cukru, 2 žĺtky, ½ kocky droždia. 500 -700 g ovocia. Ja som dnes dala tmavé hrozno Posýpka: maslo, detská krupica, kryštálový cukor.
Postup: Najskôr si z vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Dobre premiešame zasypeme hladkou múkou a necháme cca 15 minút kysnúť. Múku si preosejeme, pridávame štipku soli, cukor, žĺtky, bravčovú masť, olej, kvások a postupne pridávame vlažné mlieko. Vypracujeme polotuhé cesto a necháme 45 min. kysnúť. Medzi tým si pripravíme ovocie. Vykysnuté cesto rovnomerne rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie, pridáme ovocie (ja som hrozno zľahka posypala škoricovým cukrom) a posypeme pripravenou posýpkou (robím od oka, postupne k maslu, ktoré má izbovú teplotu pridávam detskú krupicu a cukor, musí sa to sypať). Pečieme vo vyhriatej rúre (teplovzdušnej) 175°C asi 25 min.
Dobrú chuť!

