Polievka z ovsených vločiek
Potrebujeme: 5 PL ovsených vločiek, 3 PL masla, 1 kocka masoxu, 1 KL vegety, 2-3 zemiaky a petržlenovú vňať.
Postup: vločky opražíme na masle, zalejeme 2 litrami vody, pridáme masox a nechame povariť, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a varíme asi 20 minút. Keď sú zemiaky mäkké pridáme vegetu a posekanú petržlenovú vňať.
Fašírky z ovsených vločiek
Potrebujeme: 3 stredne veľké zemiaky, 6 PL ovsených vločiek, 1 krabičku sardinky v oleji, 1 vajce, 1/2 KL vegety, 1/4 KL mleté čierne korenie a petržlenovú vňať. Na obaľovanie potrebujeme múku, 2 vajcia, strúhanku a olej na vypraženie.
Postup: ovsené vločky zalejeme vriacou vodou a necháme vychladnúť, zemiaky uvaríme v šupke, očistíme, pretlačíme alebo nastúhame na strúhadle. Pridáme vločky, vajce, sardinky aj s olejom, vegetu a nasekanú petržlenovú vňať. Všetko spolu zmiešame a necháme asi 20 minút postáť. Potom tvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v trojobale a vypražíme v oleji. Podávať ich môžeme teplé, ale dobré sú aj na studeno. Servírujeme ich so zeleninovou oblohou, prípadne s tatarskou omáčkou a varenými zemiakmi.

Vynikajúca polievka...

Ovsené vločky zalejeme vriacou vodou a necháme vychladnúť. Zemiaky
pretlačíme alebo nastrúhame

Pridáme všetky ingrediencie uvedené v recepte a masu dobre premiešame,
necháme 20 minút postáť a formujeme fašírky

Obalíme v trojobale, zo zvyšného vajíčka a trúhanky si urobíme
poslednú, ale už len falošnú fašírku

Dobrú chuť!