Niekto si tiež môže povedať, „načo sa trápiť," veď dnes dostaneme pizzu predpečenú a zmrazenú, potom ju stačí rozmraziť. Ibaže to nie je podľa mňa „ono." Výhodou po domácky pripravenej pizzi je, že si ingrediencie vyberá podľa vlastnej chuti, dá sa pripraviť „narýchlo" a použiť to „ čo špajza dá." Osobitná príprava nie je zvlášť potrebná. Dnešné búrkové predpoludnie bol ten vhodný čas, do obchodu sa veľmi nedalo a tak som išla podľa hesla „ urob, čo špajza dá."
Príprave som venovala svoj čas, pripravovala som ju, ako inak s láskou. Ostatné teda "dala špajza."
Pizza po domácky
Na cesto potrebujeme:
400 g polohrubej múky
250 ml vlažnej vody
20 g čerstvého droždia
6 PL oleja
1 PL cukru
1,5 ČL soli
Postup:
1.
Múku preosejte do misy, pridáme 4 PL oleja, soľ, kvások a podľa potreby vodu. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť. Po vykysnuti ešte raz premiesime a vložíme do okrúhlej formy vyloženej papierom na pečenie.
2.
Cesto vytlačíme po obvode formy tak, aby vytvorilo zvýšený okraj. Potom ho potrieme olejom ( 1PL) a kečupom (3 PL), ďalšie ingrediencie pridávame podľa chuti.
3.
Ja som ju obložila sardelovými rezmi (1 konzerva), na rezance nakrájanou salámou (150 g), tromi na mesiačiky nakrájanými paradajkami a posypala nastrúhaným syrom (150g)
4.
Osolila som ju, okorenila, posypala tymiánom a postrúhaným syrom (150g) Pizzu som nechala ešte trochu podkysnúť a pokvapkala som ju olejom a dala piecť.
5.
Piekla som ju vo vyhriatej horúcovzdušnej rúre: 30 minút, pri teplote 160 stupňov Celzia.
Podávala som ju ešte horúcu. Škoda sa nedá prenieť aj lahodná vôňa.
Aj vy máte svôj osvedčený recept na pizzu? Podeľte sa oň s nami!
Želám dobrú chuť!

Výborne rozvoniavala

Rozvoniavala, ale najmä výborne chutila.