Pizza po domácky

Možno si poviete, že receptov na pizzu je na mraky a máte pravdu. S čím teda prichádzam? No predsa so svoju osobnou skúsenosťou, s mojou po domácky vyrobenou pizzou. Vyskúšala som viaceré cestá, krehké pizzové, chlebové cesto, s kváskom i bez kvásku. Toto cesto sa mi páči najviac. Ja osobne mám rada, keď cesto nie je až tak tenké a vysušené. No posúďte sami.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)

Niekto si tiež môže povedať, „načo sa trápiť," veď dnes dostaneme pizzu predpečenú a zmrazenú, potom ju stačí rozmraziť. Ibaže to nie je podľa mňa „ono." Výhodou po domácky pripravenej pizzi je, že si ingrediencie vyberá podľa vlastnej chuti, dá sa pripraviť „narýchlo" a použiť to „ čo špajza dá." Osobitná príprava nie je zvlášť potrebná. Dnešné búrkové predpoludnie bol ten vhodný čas, do obchodu sa veľmi nedalo a tak som išla podľa hesla „ urob, čo špajza dá."

Príprave som venovala svoj čas, pripravovala som ju, ako inak s láskou. Ostatné teda "dala špajza."

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pizza po domácky

Na cesto potrebujeme:

400 g polohrubej múky
250 ml vlažnej vody
20 g čerstvého droždia
6 PL oleja
1 PL cukru
1,5 ČL soli

Postup:

1.

Múku preosejte do misy, pridáme 4 PL oleja, soľ, kvások a podľa potreby vodu. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť. Po vykysnuti ešte raz premiesime a vložíme do okrúhlej formy vyloženej papierom na pečenie.

2.

Cesto vytlačíme po obvode formy tak, aby vytvorilo zvýšený okraj. Potom ho potrieme olejom ( 1PL) a kečupom (3 PL), ďalšie ingrediencie pridávame podľa chuti.

3.

Ja som ju obložila sardelovými rezmi (1 konzerva), na rezance nakrájanou salámou (150 g), tromi na mesiačiky nakrájanými paradajkami a posypala nastrúhaným syrom (150g)

SkryťVypnúť reklamu

4.

Osolila som ju, okorenila, posypala tymiánom a postrúhaným syrom (150g) Pizzu som nechala ešte trochu podkysnúť a pokvapkala som ju olejom a dala piecť.

5.

Piekla som ju vo vyhriatej horúcovzdušnej rúre: 30 minút, pri teplote 160 stupňov Celzia.

Podávala som ju ešte horúcu. Škoda sa nedá prenieť aj lahodná vôňa.

Aj vy máte svôj osvedčený recept na pizzu? Podeľte sa oň s nami!

Želám dobrú chuť!

Obrázok blogu


Výborne rozvoniavala

Obrázok blogu

Rozvoniavala, ale najmä výborne chutila.

Anna Čunderlíková

Anna Čunderlíková

Bloger 
  • Počet článkov:  433
  •  | 
  • Páči sa:  9x

Všetko, čo robím, robím s láskou. Mojim mottom je citát:" Tolerancia nespočíva v tom, že zdieľame názor niekoho iného, ale v tom, že poskytneme druhému právo mať iný názor."Viktor Frankl Zoznam autorových rubrík:  CESTUJEM - SPOZNÁVAMPRÍBEHY ZO ŽIVOTAMALÁ RADA- VEĽKÝ OSOHÚSMEV, PROSÍM...RECEPTYSPOZNÁVAJ SÁM SEBA...KNIHA, KTORÁ MA DOSTALANA SLOVÍČKO, PROSÍM...ČO MI ŽIVOT DAL...ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝLRODIČOVSTVO

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

188 článkov
INESS

INESS

107 článkov
Marian Nanias

Marian Nanias

274 článkov
Radko Mačuha

Radko Mačuha

223 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu