Ak máme doma mrazené lístkové cesto, šunku, prípadne šunkový salám, syrokrém, trochu tatárskej omáčky pripravíme rýchle občerstvenie, a máme po starosti.
Šunkové slimáky
Potrebujeme: 1 balíček lístkové cesto, 300 g šunky alebo šunkového salámu, 1 krabicu syrokrém, 2 PL tatárskej omáčky, 2 PL olej a 1 vajce.
Postup: Cesto necháme dobre rozmraziť, rozdelíme si ho na dve časti a rovnomerne rozvaľkáme na obdĺžniky. Potom cesto potrieme olejom, uložíme naň šunku alebo šunkový salám, natrieme syrokrémom vymiešaným s tatárskou omáčkou. Okraje cesta uzavriem do vnútra a zrolujeme. Roly necháme dobre zachladiť - stuhnúť. Potom ich nakrájame na kolieska - slimáky cca 1- 1,5 cm vysoké a natrieme z vrchu a po bokoch šľahaným vajíčkom. Pečieme v horúcovzdušnej rúre pri teplote 180 º C cca 25 minút.
Dobrú chuť!

... a ide sa na 10- 15 minuť do mrazničky

Nákrajame na 1-1,5 cm slimáky potrieme a ich z vrchu i po bokoch vajičkom.
Poukladáme na pech vyložený fóliou na pečenie.

Pomedzi tým stihnem vypiť čaj, či kávu, "hodiť reč" s priateľkou a o chvíľu
už rozvoniavajú chutné "slimáky."
Skutočne rýchlo! A nečakaná návšteva vás neprekvapí!