Syrové slimáčiky – chutné a rýchle slané pečivo

Život je poprepletaný mnohými priateľstvami. Nájsť a udržať si priateľstvo je skutočným umením. Evka, Vierka a ja. Naše priateľstvo začalo a postupne sa rozvíjalo  so spoločným povolaním – poslaním.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Takmer v rovnakom čase sme sa stretli, ako sestričky, vtedy v okresnej nemocnici, ibaže každá na inom pracovisku. Stretávali sme sa na odborných seminároch a na pracovných poradách. Po rokoch sme sa opäť stretli na TU Zvolen - Univerzite tretieho veku. Nič zvyčajné, naše povolanie si vyžadovalo celoživotné vzdelávanie, zrejme nám to ostalo a možno aj trochu chýbalo...

Stretávame sa pred prednáškou, po prednáške, ako kedy, ale najčastejšie u Evky. Tentoraz nás pozvala na letnú grilovačku. Úžasné prostredie, dnes súčasť nášho mesta, ale akoby sme vstúpili do iného sveta. Zolná má ráz malebnej dedinky, v ktorej sa nachádza gotický kostol sv. Matúša z 13.storočia a barokový kaštieľ, renesančná stavba zo 17.storočia.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Altánok s krbom a grilom pri rodinnom dome nenahradí žiadna mestská reštaurácia. Evka je navyše šikovná gazdinka. Počas stretnutia vyčarovala, okrem iného, aj úžasné slané pečivo syrové - slimáčiky. Mám rada overené recepty a tak aj tento skončil v mojom receptári. Inšpirácia bola a chuť tiež. Možno budeme inšpirovať aj vás.

Syrové slimáčiky
Potrebujeme: 200 g tavený syr (použila som 2 ks tavený syr v črievku), 1vajíčko, 80 g masla (prípadne rastlinného tuku), 1 hrnček (250 ml) polohrubej múky, 1 KL cukru, 1 KL soli, 1 KL prášku do pečiva, na potretie 2 PL mlieka a na posypanie sezam, prípadne celú rascu.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Postup: tavený syr, vajíčko, roztopené maslo, soľ, cukor dobre vymiešame a postupne pridávame múku vymiešanú s práškom do pečiva. Dôkladne vypracujeme husté cesto. Ak je lepkavé pridáme múku. Rozdelíme na dve časti. Vyváľame do obdĺžnika sa zrolujeme zo širšej strany ako roládu. Šikmým rezom narežeme slimáčiky. Natrieme ich mliekom, posypeme sezamom a uložíme na plech vyložený fóliou alebo papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre pri 175°C cca 15 minút (ja mám teplovzdušnú rúru).

Dobrú chuť!

Obrázok blogu
Anna Čunderlíková

Anna Čunderlíková

Bloger 
  • Počet článkov:  433
  •  | 
  • Páči sa:  9x

Všetko, čo robím, robím s láskou. Mojim mottom je citát:" Tolerancia nespočíva v tom, že zdieľame názor niekoho iného, ale v tom, že poskytneme druhému právo mať iný názor."Viktor Frankl Zoznam autorových rubrík:  CESTUJEM - SPOZNÁVAMPRÍBEHY ZO ŽIVOTAMALÁ RADA- VEĽKÝ OSOHÚSMEV, PROSÍM...RECEPTYSPOZNÁVAJ SÁM SEBA...KNIHA, KTORÁ MA DOSTALANA SLOVÍČKO, PROSÍM...ČO MI ŽIVOT DAL...ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝLRODIČOVSTVO

Prémioví blogeri

Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,072 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Marcel Rebro

Marcel Rebro

141 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu