Tvarohové šišky
Potrebujeme: 500 g polohrubej múky, 6 vajec, 500 g tvarohu, 1 prášok do pečiva, 100 g práškový cukor a 1 sáčok vanilínový cukor na obaľovanie a 3-4 dl oleja na vyprážanie.
Postup: preosejeme polohrubú múku, pridáme tvaroch, vajcia a prášok do pečiva. Vypracujeme cesto, tak, aby sa dalo dobre vyváľať. Vyváľame ho na hrúbku 2 cm a vykrajujeme šišky. Vyprážame v horúcom oleji, z obidvoch strán a dozlatista. Ešte teplé ich posypeme cukrom. Pred servírovaním môžeme dať na vrch šišky lekvár alebo penu s biekov a lekváru.
Ak si urobíme výdatnejšiu polievku máme rýchly a chutný obed. Šišky sú dobré aj na druhý deň, stačí ich ohriať v mikrovlnej rúre.
Dobrú chuť!

Ak sú vajíčka veľké stačí 5, ja som mala veľké vajíčka musela som pridať
trochu múky, aby sa cesto dalo dobre vyváľať.

Výsledok bol výborný...