Čo potrebujeme na mäsovú roládu?
6 väčších rezňov (kuracie alebo bravčové), 200 g oravskej slaniny, 200 g strúhaný syr eidam, 8 PL konzervovaného hrášku, 1 ks hrubostennej červenej papriky-kapia, 1 ks hrubostennej zelenej papriky, 2 vajíčka, viazanička petržlenovej vňati, mleté čierne korenie a soľ.
Postup:
Umyté rezne vyklepeme na tenké pláty, osolíme, okoreníme. Do formy si pripravíme papier na pečenie, ktorý vyložíme tenkými plátkami oravskej slaniny, na ne uložíme vyklepané rezne tak, aby s časti presahovali okraj formy. Na rezne rozložíme plnku a zakryjeme mäsom a plátkami oravskej slaniny, ktoré presahovali z formy a dobre utesníme. Ja som mala malé formy preto som použila dve. Pečieme v horúcovzdušnej rúre pri teplote 170 stupňov Celzia, po dobu 40 minút.
Plnka: do misy si nastrúhame syr, pridáme na drobno nakrájanú kapiu, zelenú papriku, pridáme dobre odkvaplaný hrášok, 2 celé vajíčka, nasekanú petržlenovú vňať a podľa chuti soľ. Všetko dobre premiešame, podľa potreby zahustíme 2 - 4 KL strúhanky.
Upečenú rolku necháme vychladnúť a nakrájame. Podávame s pečivom, ako studené predjedlo. Prípadne, ako výdatnejšie raňajky.
A čo povedať na záver?
Dobrú chuť!

Suviny dobre spojí syr a vajíčka

Čím sú rezne väčšie, tým lepšie sa potom prekryje plnka

Hrášok necháme dobre odkvapkať a podľa potreby plnku zahustíme 2-4 KL
strúhanky

Pečime pri telote 170 stupňov Celzia po dobu 40 minút

Necháme dobre vychladnúť a krájame.

Pripravené na servírovanie...
Chutí výborne!