Výborná mäsová roláda

Každé, čo i len trochu významnejšie menu začína predjedlom. Úlohou predjedla je prebudiť naše chuťové bunky. Keď niečo dobre vonia povieme si „mňam." No nielen vôňa, ale i farba a chuť prejedla by mali vyburcovať náš hlad, ibaže nie nás celkom nasýtiť. Môj slávnostný víkendový obed bol tak trochu tradičný. Polievka pozostávala z mäsového vývaru s pečeňovými knedličkami a s rezancami. Vyprážaný rezeň (v troj-obale ) a zemiakový šalát, tiež klasika. A ako dezert maková a tvarohová štrúdľa. Čo som robila tak trochu netradične bolo práve predjedlo. Výborná mäsová roláda patrí do zoznamu rodinných receptov s názvom „Mňamky našej mamky..."

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)

Čo potrebujeme na mäsovú roládu?

6 väčších rezňov (kuracie alebo bravčové), 200 g oravskej slaniny, 200 g strúhaný syr eidam, 8 PL konzervovaného hrášku, 1 ks hrubostennej červenej papriky-kapia, 1 ks hrubostennej zelenej papriky, 2 vajíčka, viazanička petržlenovej vňati, mleté čierne korenie a soľ.

Postup:

Umyté rezne vyklepeme na tenké pláty, osolíme, okoreníme. Do formy si pripravíme papier na pečenie, ktorý vyložíme tenkými plátkami oravskej slaniny, na ne uložíme vyklepané rezne tak, aby s časti presahovali okraj formy. Na rezne rozložíme plnku a zakryjeme mäsom a plátkami oravskej slaniny, ktoré presahovali z formy a dobre utesníme. Ja som mala malé formy preto som použila dve. Pečieme v horúcovzdušnej rúre pri teplote 170 stupňov Celzia, po dobu 40 minút.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Plnka: do misy si nastrúhame syr, pridáme na drobno nakrájanú kapiu, zelenú papriku, pridáme dobre odkvaplaný hrášok, 2 celé vajíčka, nasekanú petržlenovú vňať a podľa chuti soľ. Všetko dobre premiešame, podľa potreby zahustíme 2 - 4 KL strúhanky.

Upečenú rolku necháme vychladnúť a nakrájame. Podávame s pečivom, ako studené predjedlo. Prípadne, ako výdatnejšie raňajky.

A čo povedať na záver?

Dobrú chuť!

Obrázok blogu

Suviny dobre spojí syr a vajíčka

Obrázok blogu

Čím sú rezne väčšie, tým lepšie sa potom prekryje plnka

Obrázok blogu

Hrášok necháme dobre odkvapkať a podľa potreby plnku zahustíme 2-4 KL

strúhanky

Obrázok blogu

Pečime pri telote 170 stupňov Celzia po dobu 40 minút

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Necháme dobre vychladnúť a krájame.

Obrázok blogu

Pripravené na servírovanie...

Chutí výborne!

Anna Čunderlíková

Anna Čunderlíková

Bloger 
  • Počet článkov:  433
  •  | 
  • Páči sa:  9x

Všetko, čo robím, robím s láskou. Mojim mottom je citát:" Tolerancia nespočíva v tom, že zdieľame názor niekoho iného, ale v tom, že poskytneme druhému právo mať iný názor."Viktor Frankl Zoznam autorových rubrík:  CESTUJEM - SPOZNÁVAMPRÍBEHY ZO ŽIVOTAMALÁ RADA- VEĽKÝ OSOHÚSMEV, PROSÍM...RECEPTYSPOZNÁVAJ SÁM SEBA...KNIHA, KTORÁ MA DOSTALANA SLOVÍČKO, PROSÍM...ČO MI ŽIVOT DAL...ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝLRODIČOVSTVO

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Karol Galek

Karol Galek

116 článkov
Radko Mačuha

Radko Mačuha

240 článkov
Marcel Rebro

Marcel Rebro

149 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu