Výborná mäsová roláda

Každé, čo i len trochu významnejšie menu začína predjedlom. Úlohou predjedla je prebudiť naše chuťové bunky. Keď niečo dobre vonia povieme si „mňam." No nielen vôňa, ale i farba a chuť prejedla by mali vyburcovať náš hlad, ibaže nie nás celkom nasýtiť. Môj slávnostný víkendový obed bol tak trochu tradičný. Polievka pozostávala z mäsového vývaru s pečeňovými knedličkami a s rezancami. Vyprážaný rezeň (v troj-obale ) a zemiakový šalát, tiež klasika. A ako dezert maková a tvarohová štrúdľa. Čo som robila tak trochu netradične bolo práve predjedlo. Výborná mäsová roláda patrí do zoznamu rodinných receptov s názvom „Mňamky našej mamky..."

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)

Čo potrebujeme na mäsovú roládu?

6 väčších rezňov (kuracie alebo bravčové), 200 g oravskej slaniny, 200 g strúhaný syr eidam, 8 PL konzervovaného hrášku, 1 ks hrubostennej červenej papriky-kapia, 1 ks hrubostennej zelenej papriky, 2 vajíčka, viazanička petržlenovej vňati, mleté čierne korenie a soľ.

Postup:

Umyté rezne vyklepeme na tenké pláty, osolíme, okoreníme. Do formy si pripravíme papier na pečenie, ktorý vyložíme tenkými plátkami oravskej slaniny, na ne uložíme vyklepané rezne tak, aby s časti presahovali okraj formy. Na rezne rozložíme plnku a zakryjeme mäsom a plátkami oravskej slaniny, ktoré presahovali z formy a dobre utesníme. Ja som mala malé formy preto som použila dve. Pečieme v horúcovzdušnej rúre pri teplote 170 stupňov Celzia, po dobu 40 minút.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Plnka: do misy si nastrúhame syr, pridáme na drobno nakrájanú kapiu, zelenú papriku, pridáme dobre odkvaplaný hrášok, 2 celé vajíčka, nasekanú petržlenovú vňať a podľa chuti soľ. Všetko dobre premiešame, podľa potreby zahustíme 2 - 4 KL strúhanky.

Upečenú rolku necháme vychladnúť a nakrájame. Podávame s pečivom, ako studené predjedlo. Prípadne, ako výdatnejšie raňajky.

A čo povedať na záver?

Dobrú chuť!

Obrázok blogu

Suviny dobre spojí syr a vajíčka

Obrázok blogu

Čím sú rezne väčšie, tým lepšie sa potom prekryje plnka

Obrázok blogu

Hrášok necháme dobre odkvapkať a podľa potreby plnku zahustíme 2-4 KL

strúhanky

Obrázok blogu

Pečime pri telote 170 stupňov Celzia po dobu 40 minút

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Necháme dobre vychladnúť a krájame.

Obrázok blogu

Pripravené na servírovanie...

Chutí výborne!

Anna Čunderlíková

Anna Čunderlíková

Bloger 
  • Počet článkov:  433
  •  | 
  • Páči sa:  9x

Všetko, čo robím, robím s láskou. Mojim mottom je citát:" Tolerancia nespočíva v tom, že zdieľame názor niekoho iného, ale v tom, že poskytneme druhému právo mať iný názor."Viktor Frankl Zoznam autorových rubrík:  CESTUJEM - SPOZNÁVAMPRÍBEHY ZO ŽIVOTAMALÁ RADA- VEĽKÝ OSOHÚSMEV, PROSÍM...RECEPTYSPOZNÁVAJ SÁM SEBA...KNIHA, KTORÁ MA DOSTALANA SLOVÍČKO, PROSÍM...ČO MI ŽIVOT DAL...ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝLRODIČOVSTVO

Prémioví blogeri

INESS

INESS

107 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

90 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu