Potrebujeme: 600 g polohrubej múky, 100 ml oleja, 500 ml mlieka, 40 g droždia, 3 PL kryštálový cukor, šunku a syr (môžete a nemusíte dať). Originál pečivo je iba maslové. V takom prípade by som do krému pridala lisovaný cesnak. Krém: 250 g masla, 2 žĺtky, 2 KL soli.
Postup: mlieko zohrejeme, rozpustíme v ňom cukor, pridáme droždie, necháme 10 -15 min. postáť. Potom kvások vylejeme do múky, pridáme olej a vypracujeme hustejšie cesto. Prikryjeme a necháme nakysnúť.
Medzi tým si pripravíme krém: mäkké maslo vymiešame so žĺtkami a so soľou. Nakysnuté cesto rozdelíme na polovicu, každú rozvaľkáme asi na hrúbku 1 cm, natrieme tenko krémom, do stredu naukladáme šunku, údený syr a opäť natrieme krémom. Zvinieme do rolády. Povrch rolády tiež natrieme krémom a môžeme posypať sezamom, rascou, makom alebo strúhaným syrom. Rolády pokrájame šikmým rezom na trojuholníky a poukladáme na suchý plech. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 175 °C, cca 25 min. Z plechu zoberieme, keď pečivo vychladne.Tuk, ktorý sa z nich uvoľní pri pečení musí pri chladení do pečiva znovu vojsť.
Prajem dobrú chuť!

Poznámka: pečivo je vhodné na dlhšie jesenné večery k čaju. Tie so šunkou a syrom môžu nahradiť rýchle občerstvenie, namiesto klasických chlebíčkov - výborné pečivo.