Výborné plnené rožky na kyslom mlieku

Recepty zo života, teraz nemyslím na recepty z týždenníka Život, ale na tie z môjho života, za ktoré ďakujem svojim priateľkám a kolegyniam. Ide o rôzne recepty a rôzne spôsoby prípravy, jedno však majú spoločné, že sú overené. O tento recept sa podelia so mnou Marika z Bardejova, a teraz ho ponúkam ja vám...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Výborné plnené rožky na kyslom mlieku

Potrebujeme: 500 g hladkej múky, 500g Palmarín, prípadne iný tuk na pečenie, 12 PL kyslého mlieka a 1/4 KL soli.

Postup: z múky, tuku, kyslého mlieka a soli vypracujeme cesto, ktoré necháme do druhého dňa odležať v chladničke. Ak nemáme toľko času, necháme ho odležať najmenej 3 hodiny. Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku približne 0,5 cm a narežeme na štvorce. Do každého štvorca v strede urobíme nožom 3 male zarezy a podľa chuti plníme makovou plnkou, orechovou plnkou, tvarohovou plnkou, prípadne lekvárom. Rožky stáčame tak, aby zárezy boli na povrchu stočeného rožka, aby bolo vidieť plnku. Povrch rožkov potrieme rozľahaným vajíčkom. Pečime do zlatožlta pri teplote 180 °C 20-25 minút. Ešte teplé ich posypeme cukrom.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Rožky sú výborné a trvanlivé.

Tvarohová plnka: 250 g mäkkého tvarohu, 60 g práškové cukru, 30 g hrozienok, 2 PL rumu, 2 vajcia, 50 g kyslej smotany, 2 PL hrubej múky, 1 žĺtok.

Hrozienka umyjeme v horúcej vode, nechajte odkvapkať, polejte rumom a asi 10 minút necháme postáť. Do tvarohu vmiešame cukor, žĺtky, smotanu, múku a hrozienka. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a zľahka vmiešajte do tvarohu.

Orechová plnka:

150 g orechov, 80 g práškového cukru, 2 dl mlieka, 1 balíček vanilkového cukru, 1 lyžica rumu, 2 lyžice preosiatej strúhanky.

Zomleté orechy premiešame s cukrom a zalejeme horúcim mliekom. Pridáme vanilkový cukor, rum, preosiatu strúhanku a všetko spolu vymiešame.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Tak ja som si dala načas, cesto odpočívalo v chladničke do druhého dňa

Obrázok blogu

Prednosť som dala tvarohovej plnke

Obrázok blogu

Tiež obľubujeme orechovú plnku, rum som použila z hrozienok, ktoré som

dávala do tvarohovej plnky

Obrázok blogu

Takto boli rožky pripravené na pečenie

Obrázok blogu

A takto už rozvoňali celú kuchyňu. Naozaj sú výborne.

Anna Čunderlíková

Anna Čunderlíková

Bloger 
  • Počet článkov:  433
  •  | 
  • Páči sa:  9x

Všetko, čo robím, robím s láskou. Mojim mottom je citát:" Tolerancia nespočíva v tom, že zdieľame názor niekoho iného, ale v tom, že poskytneme druhému právo mať iný názor."Viktor Frankl Zoznam autorových rubrík:  CESTUJEM - SPOZNÁVAMPRÍBEHY ZO ŽIVOTAMALÁ RADA- VEĽKÝ OSOHÚSMEV, PROSÍM...RECEPTYSPOZNÁVAJ SÁM SEBA...KNIHA, KTORÁ MA DOSTALANA SLOVÍČKO, PROSÍM...ČO MI ŽIVOT DAL...ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝLRODIČOVSTVO

Prémioví blogeri

Marian Nanias

Marian Nanias

274 článkov
Marcel Rebro

Marcel Rebro

141 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
Radko Mačuha

Radko Mačuha

223 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

90 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu