Potrebujeme: 150 g instantných rezancov alebo 2 balíčky instantnej rezancovej polievky (bez prísad), 2 kyslé smotany (á 200 ml), 150 g salámy, 2 zelené papriky, 8 ks cherry paradajok (alebo 2 väčšie paradajky) 3 ks jarnej cibuľky, 1 stredne veľkú uhorku, 1 viazaničku reďkovky, soľ a korenie.
Postup: rezance polámeme na menšie kusy (ja som použila rezance z polievky bez prísad). Pridáme na rezance nakrájanú salámu, papriku, na kolieska nakrájané paradajky, osolíme, okoreníme podľa chuti, pridáme kyslú smotanu. Všetko dobre premiešame a necháme odstáť 24 hod., aby sa rezance dobre napili. Medzičasom premiešame. Ja som ešte po 12 hodinách pridala 1 viazaničku nadrobo nastrúhaných reďkoviek a 1 smotanový jogurt, aby bol šalát vláčnejší. Namiesto salámy môžeme použiť kuracie mäso, prípadne salámu nahradíme tvrdým syrom. Ja som dala jedno i druhé. Vynikajúci šalát, ako príloha k mäsu ale chutí aj s pečivom.




