reklama

Príčinou nevery, je nedostatok lásky

Láska obráti, koho chce...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (88)
Obrázok blogu

Zlyhanie vzniká u oboch partneroch. Ten, kto je neverný, ale aj ten, kto sa prizerá. Hlavnú rolu tu zohráva nie len telesná schránka, ale aj duševná. Telesná-čiže vonkajší výzor, je to , čomu ľudia prikladajú najväčšiu hodnotu v dnešnom svete. Práve vtedy je duševná-čiže vnútorná časť človeka potláčaná do úzadia. To spôsobuje veľký zmätok, chaos v zmýšlaní a myslení. Začneme sa riadiť popudom falošnej lásky, necháme sa ňou opantať a zabúdame na skutočnú lásku.

Falošná láska spočíva v tom, že uspokojenie, ktoré príde, je len chvíľkové, krátkodobé. Nemá žiadnu perspektívu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Skutočná láska spočíva v tom, že uspokojenie, ktoré príde je trvácne, dlhodobé a trvá večne a nekonečne až do sklonku nášho života.

NEVERA NIE JE LEN PROBLÉMOM TELESNÝM, ALE AJ DUŠEVNÝM

Každý z manželov má určité sny a túžby v manželstve, ktoré túži naplniť. Tým, že sa nejaká túžba zanedba, tak dochádza k zlyhaniu. Práve tým, že dochádza k potláčaniu našej nenaplnenej túžby, tak strácame naš sen, ktorý sme si niekedy vysnívali a ktorý sa mal stať aj realitou v našom živote. Hanba, ktorá lomcuje v našej mysli, tak nám bráni, o tom priamo diskutovať so svojim partnerom. Práve tým veľakrát dochádza k vyvrcholeniu, ktoré zapríčiňuje neveru v manželstve.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

NIKDY NEPODĽAHNI NEVERE

Nevera je ako týždňová dovolenka. Na začiatku nám nič nechýba dostávame chutné jedlo, dobrý nápoj. Je tu krásne: pekné prostredie, milí ľudia, teplá voda. Trvá to len chvíľu, lebo musíme sa vrátiť do reality. K svojej manželke a deťom. Táto dovolenka nás nedokáže uspokojiť, pretože pociťujeme len zlomky falošnej lásky. Prinesie nám to toľko problémov do ktorých sa sami zamotáme. A tým si zaženieme do duše nepokoj, ktorý bude hrízť celé naše svedomie. Naša duša bude hlboko zranená, lebo podľahla pokušeniam tohto sveta a to nás úplne pohltilo.

Prečo sa to stáva, že partner na nás zabúda a milšia mu je nevera?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Veľakrát nemáme čas na neho, sme vyčerpaný a vysilený a nemáme chuť sa mu venovať. Otravujeme ho výčitkami, ktoré ho ubíjajú, pretože neustále sa to opakuje dookola. Myslíte si, že taký človek, ktorý je zanedbávaný, nebude hľadať útočisko, niekde, kde mu budú dvere neustále otvorené dokorán? Kde ho niekto kedykoľvek vypočuje, poláska a povzbudí jeho ego?

NIKDY SA NEPRIZERAJ NEVERE

Koľko ľudí je nešťastných z toho, že ich partner neustále podvádza. Prečo sa ľudia len prizerajú, ako im pomaly, ale iste niekto kradne šťastie.

Ak by sa niekto vyjadril, že sa nedá bojovať proti nevere. Musím mu oponovať!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ak vytvoríme svojmu partnerovi zdravé prostredie a nedáme mu dôvod na to, tak naozaj náš život bude neustále prekvitať v tu lásku, ktorú sme si sľúbili pred Bohom, pred ľudmi a pred sebou samými.

Každý človek je unavený a vysilený z práce, ale to nie je dôvod na to, aby sme svojou únavou nakazili a znechutili svojho partnera.

Môj partner je neverný, ako bojovať proti tomu?

Keď naš partner príde domov skúsme ho objať a vysloviť slová:prepáč, že ťa nedokážem pochopiť, trpíš oveľa viac než ja, milujem ťa, aj napriek tomu, že ma podvádzaš. Sú to silné slová a nie je ľahké ich vysloviť.Je to účinná metóda, obratenia sa.

Možno sa niekto bude cítiť oveľa viac zranení, práve tá osoba, ktorá je verná svojmu partnerovi. Je to normálna reakcia. No však, skúsme sa aj zamyslieť nad tým, či sme mu nedali na to dôvod.

Drahí manželia!

Vážte si jeden druhého. Pretože ste jedno telo a jedna duša spätá v jedno. Nedajte dôvod svojmu partnerovi na hlúposti, ktoré by naštrbili váš vzťah. Práve naopak, vytvorte mu tu najkrajšiu atmosféru. Tá mu poskytne ten najkrajší pocit z toho, že má vedľa seba toho najúžastnejšieho partnera, ktorý ho dokáže milovať v každej chvíly a za každých okolností.

Drahí ranení partneri!

Neprestaňte bojovať o svojho partnera! Aj keď sa vam bude zdať bremeno príliž ťažke a nezvládnuteľné. Práve to vás ma posilniť a popudiť dopredu, aby ste nestrácali iskierku nádeje. Nestačí sa len modliť za partnera a prosiť Pána za zázrak. Nič nám zhora nespadne bez toho, aby sme sa aj my o to, nejakým spôsobom nepričinili. Je potrebné dostatočné vynaložiť naše úsilie a snahu, ktorá pretvorí nášho partnera. A to tým, že sa k nemu začneme správať s dotatočnou úctou a poskytneme mu nie len teplo domova, ale našu lásku, ktorá mu prinavráti myseľ a srdce, ktoré stratil.

Láskavé slová môžu byť stručné a ľahko sa vyslovia, no ich ozveny sú nekonečné.....

Antónia Sedmáková

Antónia Sedmáková

Bloger 
  • Počet článkov:  55
  •  | 
  • Páči sa:  0x

S veľkou láskou objímem všetko, čokoľvek ma môžepripodobniť Kristovi v živote i v spôsobe života. Túžim len po jedinom :mať podiel na milosti, aby som napredovala ako Kristus, to je všetko moje šťastie, ktoré si prajem v tomto živote, javí sa mi to byť pre mňa lepšie ako akýkoľvek iný osoh. Budem snažiť o to, aby som v tomto krátkom čase na zemi až do konca tak dokonale slúžila Bohu, ako mi to len bude možné- aj keby som mala žiť čo i len jednu hodinu, alebo jeden okamih. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáPozri na moje poníženieVianočný list pre TebaVykúpenieMoja práca ma cenuBože, pomôž mojej dcérkeNemám rukyReakcia na všetky diskusieAnjelik s krídlamiSrdce dobrovoľníkaAko milovať muža, ženu a detiRodič, ako najlepší priateľ...Musela som si vypiťPráve, to potrebujemSpadol somNedokázala som jej prinavrát..Príčinou nevery, je nedostatokKtorá viera, je ta pravá?Smrť človekaMoje orgány mi ostali, lebo soLienka ako ValentínkaUniesli nam dieťaBez rodiny sa človek chveje ziSplnil som sľub pre...Môjmu OteckoviŽivot bez domovaMamička mojaKde je život, tam je nádejOslavujte život50 vecí, ktoré som sa naučilaNajkrajší deň v mojom životeNežná láska a opatera sú...NádejAnjeličkovia držte sa!Smejte sa!Láska liečiJe to tvoj životDieťatko mojeMilujem ťa!Zázračná láskaNebíčkoRaňajšia prechádzkaMám sa rozviesť?Smrť žije v násZa peniaze i dušu predáĎakujem, že somDni spásySom alkoholikViditeľné obrátenieMoja manželka sa neobrátilaBoh ťa milujePomôž nám, PaneAnjelský dotyk nebaPane,chválim Ťa,že si ma utvorOna je totiž iného vierovyznanSlobodní v láske

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu