Čo budeme potrebovať:
400 g cestoviny maccheroni (môžu byť aj tubetti)
200 g čerstvá ricotta
1 lyžica parmezánu
1 pohár smotany
25 g masla
čerstvý špenát
trocha strúhaného muškátového orieška
soľ
korenie
Postup prípravy:
Pod tečúcou vodou umyjeme špenát, povaríme v troške slanej vody, ocedíme a prepasírujeme.
Do misy dáme tvaroh, prepasírovaný špenát, parmezán, troška muškátového orecha, soľ, všetko premiešame .
Na panvici rozpustíme maslo, pridáme tvarohovú zmes, zriedime vlažnou smotanou, povaríme na miernom ohni, neuvedieme do varu.

Takto pripravenú zmes odstavíme a držíme v teple.
Medzitým uvaríme v dostatočnom množstve slanej vody makaróny, ocedíme, dáme do misy a polejeme pripravenou zmesou.
Na záver pomelieme na makaróny trocha korenia a posypeme strúhaným syrom.

Na prilepšenie môžeme pridať inú pasírovanú zeleninu, prípadne si to môžete ešte dochutiť nejakým iným obľúbeným strúhaným syrom.
Môj tip na záver: môžete si to ochutiť čerstvou pažítkou.
