Dnes som si pre Vás pripravila jeden z mojich receptov, ktoré som sa pred niekoľkými rokmi naučila v Taliansku a zaradila do mojej súkromnej zbierky. Ak mám byť úprimná trocha som naň pozabudla, už dlhšiu dobu som ho nepoužívala. Som rada, že som si ho znova pripomenula. Príprava je veľmi jednoduchá a zvládne to ktokoľvek bez väčšej námahy. Tak sa do toho pustime:
Potrebné ingrediencie:
· 350 g cestoviny penne ( ja som použila celozrnné)
· 5 -6 kvalitných zrelých paradajok
· 1 cibuľa
· 50 g masla
· 50 g mlieka
· 1 mrkva
· korenie
· soľ
· Parmezán
Postup prípravy:
1. Paradajky uvaríme vo vode, ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.

2. Cibuľu nakrájame na drobno a pripravíme si aj mrkvu, ktorú si nastrúhame na strúhadle.
3. Na masle speníme cibuľku, pridáme mrkvu, paradajky a mlieko. Dusíme 30 minút.
4. Na záver pridáme soľ a korenie. Ak máte radi pikantné jedlá, môžete pridať aj trocha čili.
5. Vo veľkom hrnci s dostatočným množstvom osolenej vody uvaríme penne „al dente“.
6. Uvarenú cestovinu zmiešame s pripravenou zmesou a posypeme parmezánom.

Prajem Vám DOBRÚ CHUŤ!!!