Aj tento recept patrí medzi moje obľúbené, vyskúšajte a zistíte či mi dáte za pravdu.
Potrebné suroviny na recept pre 4 osoby:
· 400g penne
· 800 g hrášku
· 100 ml smotany
· 50 g prerastenej slaniny
· 80 g masla
· 1 malá cibuľa, môže byť aj mladá cibuľka
· 1 bujón
· 4 lyžice parmezánu
· 2 listy zeleného šalátu
· korenie
· soľ
Do širokej panvice dáme pokrájanú slaninu, posekanú cibuľu, umyté a odtečené listy šalátu, pridáme 30g masla, popražíme, kým sa vytopí slanina a zmäkne cibuľa.
Pridáme ocedený hrášok, posypeme rozmrveným bujónom, podlejeme pol pohárom vody a dusíme na miernom ohni pri občasnom miešaní.
Pred dovarením hrášku pridáme smotanu, soľ, korenie.Cestovinu si uvaríme " al dente" podľa návodu na cestovinách.
Pripravenú zmes dáme na ocedenú cestovinu, pridáme zvyšné neroztopené maslo, parmezán, premiešame a ihneď podávame.
Ozdobíme lístkami šalátu a vňaťou podľa vlastnej fantázie.
