Čo budeme potrebovať:
400 g špagiet
50 g masla
25g sušených húb alebo 200 g čerstvých
50 g šunky ( dajte si odrezať cca 1 cm v celku, aby ste si mohli šunku pokrájať na pásiky )
½ pohára hovädzieho vývaru alebo bujon
4 lyžice hrášku
parmezán
soľ
korenie
Postup prípravy:
Na masle popražíme huby pokrájané na malé kusy (sušené treba nechať chvíľu postáť v teplej vode), pridáme šunku pokrájanú na tenké pásiky a hrášok, chvíľu popražíme, podlejeme hovädzím vývarom alebo vodou s rozpusteným bujonom. Pridáme soľ a korenie. Necháme variť asi pol hodiny.
Počas prípravy omáčky na špagety si uvaríme špagety v dostatočnom množstve osolenej vody "al dente" - jemne elasticky sa podávajúce zubom. Dajte si pozor, aby sa Vám cestovina nerozvarila.
Pripravenú zmes vylejeme do misy na ocedené špagety.

Na záver posypeme parmezánom a podávame.

Prajem DOBRÚ CHUŤ!!!