V Taliansku som sa počas môjho života naučila upravovať cestoviny na rôznorodé spôsoby a práve tento je netradičný. Príprava vám nezaberie viac ako štvrť hodinku a pochutnajú si na tom štyria ľudia. Ako vždy základom je nerozvariť cestovinu, dodržujte pravidlo „ al dente“, zmes majte pripravenú vždy skôr ako uvarenú cestovinu.
Čo budeme k príprave potrebovať:
· 350 g tagliatelle ( pre spestrenie môžu byť aj dvojfarebné)
· 1 vajce ( najlepšie domáce)
· 4 lyžice masla
· ¼ litra smotany
· 1 pohár vodky
· petržlenová vňať
· štvorfarebné korenie
· soľ
Postup prípravy:
1. vajce uvaríme na tvrdo, ochladíme studenou vodou a očistíme
2. do veľkého hrnca s dostatočným množstvom osolenej vody dáme variť tagliatelle
3. na panvici rozpustíme maslo, pridáme smotanu, pohár vodky, namelieme trocha korenia, pridáme niekoľko lyžíc vody z cestovín. Varíme do zhustnutia, osolíme
4. scedenú cestovinu premiešame na mise s pripravenou zmesou, pomelieme trocha korenia a znova premiešame
5. pripravené uvarené vajíčko na tvrdo, prepasírujeme cez sitko priamo na cestoviny, posypeme petržlenovou vňaťou a ihneď bez premiešania podávame

Môj tip na záver:
Ak sa rozhodnete urobiť si domácu cestovinu zelenej farby, tak do cesta je potrebné pridať 200 g prepasírovaného špenátu uvareného na pare.
Ja som si prípravu cestovín uľahčila vďaka kuchynskému pomocníkovi na výrobu cestovín.
Pokiaľ máte k dispozícií aj iné bylinky, tak odporúčam ešte na hotové jedlo nastrihať pažítku a na záver ozdobiť bazalkou.
Ak ste vyskúšali tento recept, tak sa mi nezabudnite pochváliť v komentároch!
Prajem DOBRÚ CHUŤ!