Talianske rizoto s kuriatkami.

Určite mi všetci dáte za pravdu, že rizoto s čerstvými kuriatkami je v lete vynikajúca lahôdka. Toto jedlo je časovo náročnejšie, ale určite bude stáť za námahu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Na vychádzke po lese so psom sa mi podarilo nazbierať kuriatka a preto som sa rozhodla pripraviť rizoto s kuriatkami podľa môjho obľúbeného talianskeho receptu z mojej súkromnej zbierky.

Potrebné suroviny pre 4 osoby:

500 g kuriatok

400 g kvalitnej ryže vhodnej na rizoto

hovädzí vývar na podliatie

3 cibule

strúčik cesnaku

pohár bieleho vína

olivový olej

parmezán

petržlenová vňať

soľ

korenie

Postup prípravy:

Nasekáme nadrobno dve cibule a cesnak. Na panvicu dáme olivový olej, popražíme cibuľu a cesnak do zlatista, pridáme očistené a nakrájané kuriatka. Chvíľu dusíme, podlejeme trochou bieleho vína.Varíme zhruba 10 minút, ak treba podlejte ešte trochou vývaru.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na ďalšiu väčšiu panvicu si dáme rozpáliť olivový olej, pridáme jednu pokrájanú cibuľu, popražíme do zlatista, pridáme ryžu a krátko opražíme do zlatista. Ďalej pridáme pripravenú zmes s kuriatkami, osolíme, okoreníme ( ja som pridala aj trocha čili). Priebežne podlievame horúcim vývarom ( môžete si rozpustiť aj bujón v horúcej vode), rizoto musí mať stále krémovú konzistenciu.

Rizoto s kuriatkami príprava
Rizoto s kuriatkami príprava (zdroj: Silvia Auxtová)

Pred ukončením varu (ryža by nemala byť rozvarená), pridáme nasekanú petržlenovú vňať, ja som pridala aj trocha zelenej vňate z cibule. Použila som čerstvú cibuľu zo záhradky a preto som využila aj vňať.

Pridajte nastrúhaný parmezán a ihneď servírujte teplé. Čím dlhšie Vám bude rizoto stáť, tým bude menej krémové, ryža absorbuje vodu, preto je vhodné podávať ho hneď po dovarení.

SkryťVypnúť reklamu
Rizoto s kuriatkami
Rizoto s kuriatkami (zdroj: Silvia Auxtová)

Na záver podľa vlastnej chuti si ho môžete ešte posypať parmezánom a ozdobiť petržlenovou vňaťou.

Rizoto s kuriatkami
Rizoto s kuriatkami (zdroj: Silvia Auxtová)

Dobrú chuť!!!

Silvia Auxtova

Silvia Auxtova

Bloger 
  • Počet článkov:  25
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Coach zdravého životného štýlu. Venujem sa poradenstvu v oblasti zdravého životného štýlu, úprave stravovacích návykov, regulácii hmotnosti, regenerácií tela a získaniu kondície. Zaoberám sa vonkajšou a vnútornou výživou. Venujem sa aj športovej výžive. Urobte niečo pre seba: zmeňte svoj pasívny životný štýl . Dá sa to aj bez veľkej námahy, 80% tvorí zdravé stravovanie a zvyšných 20% pohyb. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Pavel Macko

Pavel Macko

188 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu