reklama

Beh lesom

V pondelkové veľkonočné ráno som nakrájala a vložila zeleninu do polievky a odišla do lesa nad naším sídliskom behom. Skôr, než ma postihne poludňajšia márnivosť, skôr, než sa slnko na sklonku dňa zaoblí, že sa po ňom len tak skĺže povrchnosť, než ma dolapí súhrn tých známych myšlienok, takých nepodstatných pre môj život.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Nemusela som si toho veľa všímať. To, čo do mňa vrazilo, sa na mňa nalepilo akosi samo: kolorit nežných obrázkov, mačka na múriku, na balkóne batolivé dievčatko oblečené do kostýmu včielky, malej, žlto-čiernej včielky. Jeho mama prišla s deťmi spoza mláky po dvadsiatich rokoch a usadila sa v dome pod lesíkom. Viem to, hovorili mi to.

A ono tam na tom balkóne, v pondelok ráno, stálo so včielkovským kostýmom a možno mu niekde v hrdielku zabehol pocit: čo som, ako som sa tu ocitlo, také malé včielkodievčatko.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Magnólie odkvitajú. Pomaly, priebežne. Tesne pod lesom sedí na obrube chodníka žena s kávou.

A v tom lese sa môže človek pokojne cítiť ako blázon. Vyfúkať si nos do lopúchového listu alebo iného, vreckovke podobného, prírodného materiálu. Očkom poškuľovať ako sa veternice hájne poklonkujú iným lesným kvetom, zaháňať pocit stratenosti (v tomto svete) rýchlym behom, zacítiť vlastnú soľ a spomenúť si na slané bozky, ktorými som častovaná, ktoré mi uštedrí, keď sa z behu vráti on. Hovoriť si, že kto len môže definovať moju dušu, takú zhovorčivú, takú náhlu, rozprestierajúcu sa natoľko, že sa už nezmestí naozaj do ničoho. Nedá sa ma ututlať, spojiť väzivom, zlepiť lepom (Makroflex universal silicone).

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Plačem, lebo blízki blízkych umierajú. A potom z iných dôvodov, slzy tečú po listoch, lebo plačem nad kvetináčom.

Dieťa vo vlaku v ponožkách hompáľa nohou a ja neviem ako mám žiť s vedomím, že smrť v týchto dňoch rozposiela svoje obálky starému aj mladému (človeku).

Obrázok blogu
Katarína Bagoči

Katarína Bagoči

Bloger 
  • Počet článkov:  258
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Páčia sa mi životy detí. Zoznam autorových rubrík:  Kamienky v topánkeHrkálkyMaternity bluesLover of my soulMetamorfózy

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu