reklama

Prelomová správa o zachovaní druhu - bol nájdený posledný exemplár

Musím vám rýchlo priniesť túto zaujímavú novinku. Dnes som objavila možno posledného muža z vymierajúceho druhu pravých, citlivých a morálne zásadových mužov.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (8)

Dnes som mala totiž veľké šťastie, prišla mi spätná väzba na môj článok tu na blogu, o spoločenských hrách nadsamcov, ktorú mi poslal kamarát, žijúci medzi nami, priamo v Bratislave. Nech sa páči, čítajte:

"Skutočná chuťovka je Tvoj druhý príspevok o nadsamcoch. V ňom súhlasím so všetkým do bodky, až na jednu malú drobnosť - tento jav existuje len preto, že to ženy tolerujú. Mám sám osobnú skúsenosť ako stačil pekný vzhľad nato, aby nalákal krásnu mladú slečnu, z univerzity v zahraničí, vtedy ešte nevinnú, žiadnu radodajku, podľa môjho názoru na neperspektívny vzťah... keď jej nevadilo, že počas párty oprel o stenu inú slečnu .... no a dnes je naša úžasná slečna zase sama, len sa obávam, že je troška pokazená, myslím duševne. Nezastávam sa mužov, ich chrapúnskeho správania, ale ani ženy nie sú nevinné v tom, aká je dnes situácia čo sa týka vzťahov. Keby tie lacné triky na vás nezaberali, muži by sa tak nesprávali. Najhoršie na tom je, že ženy si niečo také vôbec nechcú priznať, stále len hovoria ako im záleží na inteligencii, vzdelaní, zmysle pre humor, charakterových vlastnostiach až je mi to pomaly smiešne. Netvrdím, že vedome klamú, ale dôležité je ako sa správam a nie čo hovorím. No, ale na záver si myslím, že napriek tomuto "neradostnému súčasnému stavu" nie je dôvod, aby sme rezignovali zo svojich ideálov a nehľadali tie vlastnosti, ktoré sami považujeme za naozaj podstatné a dôležité. Určite sama poznáš príklady, že sa naozaj oplatí ísť za svojim cieľom a nepodľahnúť módnym trendom. Neviem, či je toto mužský pohľad na vec, ale je to môj osobný pohľad na vec. Ďakujem Ti, že si ma pustila troška do svojho sveta."

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 Po prečítaní tohto emailu som sa veľmi potešila, že práve tento muž patrí do okruhu mojich spriaznených duší. Som mu za každé písmenko vďačná. Je totiž nesmierne vzácne stretnúť muža, čo má vlastný pohľad na vzťahy a je vnímavý na ideály a aj na nekaždodenné veci. Bola to totiž cesta do vnútorného sveta vnímania vzťahov normálnym mužom a nie nadsamcom.

A tento muž má, čo sa týka viny žien, rovnako ako mužov, žiaľ, pravdu. Je fakt, že muži by sa tak nechovali, ako sa dnes poväčšine chovajú, ak by daktorá žena kedysi ale i dnes, nepopustila v očakávaniach. Dodnes by boli muži hotoví z jednoduchého holého členka na našej nohe....smiešne, však? Ovšem otázka znie, či by to bolo dobre. Možno to tak musí byť, že sa práva pohlaví musia vyrovnať, práve takýmto skúšaním kam až môžu zájsť, neviem.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Sama sa čudujem, aké je to momentálne vo vzťahoch a zoznamovaní hrozné. Veď si len zapnite verejný chat, budete dosť pobúrení, ak to bude vaša premiéra. S babami máme niekedy pocit, že sme v ZOO alebo v panoptiku. Zväčša mám preto pocit, že je lepšie žiť sám so sebou, vyrovnaný, pokojný ako riskovať zrážku s adrenalínovo-hormonálno-amorálnym idiotom.

Na druhej strane život je krásny, svet úžasný a možnosti podeliť sa s druhým človekom také nádherné. Lenže aj na delenie sa zážitkami a myšlienkami mám skvelých ľudí dokookola, napríklad skvelé kamarátky. A tak sa s babami prekvapivo často bavíme o mužoch s veľkým M ako o vymierajúcom druhu. Sama neviem, či je to to správne. Nakoniec sa nechcene zmením na amazonku.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Okamžite ako som sa zamyslela nad jeho slovami sa pýtam seba a vlasne nás všetkých, ako si vyberáme partnerov? A aká je budúcnosť vzťahov? Naozaj si vyberáme na základe obalu? Prvý dojem je všetko a reči o charaktere sú len kecy ako u našich politikoch? Či je to neupdatovaná odveká biologicko-sociálna hra, ktorú s nami hrá naše podvedomie a my s tým nič nezmôžeme?

Adriana Bagova

Adriana Bagova

Bloger 
  • Počet článkov:  36
  •  | 
  • Páči sa:  1x

O mne by mal vypovedať text, tak len dúfam, že aj dačo podnetné. Zoznam autorových rubrík:  Čo mi nedá spávaťČo sa deje u nás vonkuĽudia v nás - rozhovoryMôj takmer súkromný životSpomienky na budúcnosť

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu