reklama

Grga Pitič kalí

Grgovi sa na tú akciu vôbec nechcelo. Cítil spánkový deficit z prechádzajúcej noci a zbytky neodbúraného alkoholu v krvi. Nakoniec privolil, nachvíľu a pôjde autom aby mal poistku a nemusel piť tu hnusnú a milovanú ohnivú vodu. Hosteska pri vstupe však spravila osudnú chybu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (19)
Obrázok blogu

Dala mu žetón na koleso šťastia. Grga závislák a nevyliečený gambler okamžite išiel ukojiť žiadostivosť po hazarde. Babenke bez podprsenky točiacej koleso sa snažil telepatickymi vlnami naznačiť, že on sem prišiel vyhrať. Predstavoval si ako si utiera potiace sa dlane do jej žltého trička a pritom skúša pevnosť poprsia. Vrátil sa však do reality a sústredil sa na točiace sa koleso, vyhral. Síce len tenu útechy, ale vyhral. Fľašu od hlavného sponzora, Fernet Citrus.

Čakanie na koncerty si krátil popíjaním kofoly od smädu a Fernetu od chuti. Väčšina návštevníkov podujatia ešte nedovŕšilo zákonnú hranicu pre konzumáciu alkoholu, ale Grga si aj tak pripadal ako druholigový hráč. Darmo, roky nezastavíš, tiež mu viac chutilo, keď mal sladkých šestnásť.

Spoločenskú komunikáciu začal s kamarátovou sestrou. Také obyčajné dievča. Po hodine postávania a pochlipkávania začalo dievča viac púšťať feromóny a ku koncu akcie, to bola neodolateľná žena vamp. Grga si zapämatal, že fernet robí s babami divy, musí to využiť aj v budúcnosti.

Koncert kapiel Kolumbus a Živánska mal byť zakončený zlatým klincom programu Miss mokré tričko. Nakoľko to bolo organizované rádiom All Right, Grga vedel, že sa nič diať nebude. Ale aj tak sa ten nadržanec pretlačil do prvého radu, hádam aspoň mokrú bradavku, črtajúcu sa pod žltým tričkom fernetového sponzora rozbúri jeho hladinu prispatých hormónov.

Ukázalo sa, že vôňa a aróma cistrusových plodov, zmiešaná s historicky overeným procesom pálenia alkoholu, prebúdza násťročné dievčatá a stavia ich do polohy skúsených zvodkýň. Grga mal jasnú favoritku, ktorá odhodila tričko hneď ako vyliezla na pódium. Ostatné ignoroval. Favoritka hodila tričko do hľadiska. S poskakujúcimi kozenkami hopsala babenka v rytme tlkotu robúšených sŕdc chlapčenského publika. Stiahla rifle a rozšafným gestom ich hodila do davu svojich nových fanúšikov.

Čierne tangáče. Dav pubertálnych, uslintaných a stoporených fanúšikov začal revať: „Tangáče dole!“. Grga však vedel svoje, toto nezaberá, začal odriekavať svoju motlibu, ktorú ho naučila woo-doo čarodejnica pri jeho potulkách južnou amerikou: „Ukáž bobra, ukáž bobra.“

Čierna motlitba odriekavaná s prižmúrenými očami a pekelným sústredením zabrala, tangáče leteli znovu do hľadiska, kde sa o ne začal zúrivý boj medzi Grgom a o 15 rokov mladším fanúšikom. Mudrejší ustúpi, takže Grga má nový skalp do svojej fetišistickej zbierky. Grga však aj počas súboja stačil jedným okom sledovať bobra s jasným stredovým pásikom.

Pri škriabaní auta kľúčom v okolí zámku si Grga povedal, že sa fakt neoplatí piť ked je človek autom. Potom má nahovno koordináciu pohybov. Keď konečne trafil do dierky, vyrušilo ho ručanie, znelo to ako jeleň na ruji. Grga však zakaleným pohľadom identifikoval pár adolescentov, ktorí podcenili vplyv fernetu na ich zažívacie ústrojenstvo a teraz grcali v blízkych kríkoch ostošesť. Považoval to za dobrý nápad a uľavil si za vedľa stojaci bavorák. V aute si ešte vytúroval Horkýže Slíže a vyrazil domov.

Grga si ráno už len matne spomínal ako cestou domov písal frejerke esemesku, že je všetko v poriadku a teší sa na nedeľný spoločný obed. Občas ho pri písaní vyrušili svetlá a trúbenie oproidúcich aút, jazda v protismere to bol ten správny adrenalín na dobrú noc.

Juraj Balucha

Juraj Balucha

Bloger 
  • Počet článkov:  112
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Generálny riaditeľsvojho života, bez potrebnej kvalifikácie a vzdelania. Chameloidný jedinec kráčajúci cez mŕtvoly na ceste za svojim životným cieľom. Zoznam autorových rubrík:  Nezaradenámikser udalostíGrga Pitič

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu