reklama

Bratislavský víkend 1: „Happy Food(ie)“

Minulý víkend som si urobila super fancy spešl minibreak za Mici do Bratislavy. Áno, áno, má to znieť ako zo Sex and the City, a pri drobnej úprave na tunajšie pomery (kde výhľad na Manhattan znamená pohľad na vysvietený Slovnaft), môžem s pokojným svedomím prehlásiť, že to také aj bolo. Vytrhnutie zo zabehnutej rutiny bolo dokonalé- a hneď v niekoľkých ohľadoch.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)
interiér café marrakech
interiér café marrakech 

Hneď na úvod, po vyhlásení „piatky mám talianske“ a „sobota bude, až keď sa zobudíš“, sme si niečo po polnoci objednali pizzu, vyložili si kartón na príručný stolík, pustili si tú správnu hudbu a v priebehu pár minút sme z Tininej izby urobili izbu neporiadkom silne pripomínajúcu našu bývalú spoločnú 334ku na intráku v Prahe. Kto nezažil, nepochopí.

Nadšenie blahom NA ÚROVNI však nastalo až na ďalší deň. Okolo poludnia sme sa zastavili v Café L´Aura na Rudnayovom námestí na pohár ružového. Ak sú totiž dve veci, pri ktorých sa môžem na moju Mici spoľahnúť, tak je to víno a hudba. Aj samotný podnik trafila perfektne- interiér vyzerá akoby bol naplnený nábytkom z nejakého kaštieľa a keby bola okolo nábytku natiahnutá červená zamatová šnúrka a barmanka by sa zmenila na sprievodkyňu, tak aj uverím, že sa v nejakom nachádzam. Relatívne prázdno, príjemná hudba, pohodlné kreslá, výborné víno. Kiežby som raz niečo podobné objavila v Prahe- nenahnevala by som sa, najmä potom, čo Mici prehlásila, že tu si chodí občas čítať... beletriu. Hm,... ja chodím na Václavák do Starbucksu... učiť sa.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Mierne zmotkané vínom a príjemným teplým jarným slniečkom sme sa zhodli na tom, že je čas na neskorší obed. Kam sa pôjde, bolo rozhodnuté už asi týždeň predtým: Bistro Petite Provence na Hviezdoslavovom námestí čakalo na „kolaudáciu“. Usadili sme sa na terase na stoličkách, a hoci nebolo až tak teplo, ako by sa posedávanie vonku hodilo, slnko, kvázi záhradné stoly a stoličky, olivový olej, sušené levandule a južanská siestová pohoda urobili svoje. Atmosféru trošilinku rušili snáď len mierne domotané čašníčky, z ktorých som mala dojem, že si objednávku nevedia zapamätať, ani keď si ju napíšu. Dajme tomu, že teda nestíhali. Objednali sme si levanduľovú vodu (vrelo, vrelo, vrelo odporúčam), zapečené bagety so syrom, rukolou a hruškou, a šaláty- jedna dijonský, a druhá s feta syrom a bylinkami.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Vďaka spomínaným čašníčkam sme sa však museli uspokojiť s bagetkami s cesnakom, syrom a cherry paradajkami- niežeby som tým nejako výrazne trpela, naopak bagety boli vynikajúce, len tak pre poriadok však musím dodať, že rada dostávam to, čo si objednám. Príprava šalátov trvala o čosi dlhšie, ale keďže nás bagety dosť zasýtili a nikam sme sa neponáhľali, vôbec nám to nevadilo. Náš neskorý obed sa teda natiahol na niekoľko príjemne strávených hodín.

Večerným programom bolo predstavenie Herodes a Herodias (dostane priestor vo vlastnom blogu), po ktorom sme sa vybrali- keď sme už boli tak dobre oháknuté- do Café marrakech. Ako hovorí ich internetová stránka: Francúzska brasserie. Kaviareň. Marocký lounge bar. Veľmi exotický interiér s barom, obrovským okrúhlym zrkadlom nad ním, pohodlným sedením a zaujímavo riešeným balkónom na poschodí. Niekto by to nazval snobským, ja na to používam slová Lizy Minnelli: „Sex ̕n̕ the City style, baby!“ Veľmi prívetivý čašník nás hneď chcel obslúžiť, ale keď videl naše nerozhodne zúfalé pohľady, išiel na istotu: maliny. Výborný malinový drink s bielym rumom a mätou- názov si žiaľ nepamätám.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Keď sme dorazili domov, bolo niečo okolo polnoci, ale gurmánsky raj týmto nekončil. V chladničke nás čakali apple pie a cheese cake z Coffee and Co, tak sme sa prezliekli do pyžama, uložili sme sa každá do postele a vychutnávali si koláčiky.

Niet viac čo dodať. Až na:

http://www.bratislava.cdfoto.net/bratislava_kaviaren.htm

http://www.petiteprovence.sk/

http://www.cafemarrakech.sk/

Barbora Budinska

Barbora Budinska

Bloger 
  • Počet článkov:  50
  •  | 
  • Páči sa:  0x

"wibbly wobbly timey wimey... stuff" Zoznam autorových rubrík:  Berlin, BerlinPrahatrošku kultúrypersonal observationsSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu