reklama

Cestný pirát

Som už starší človek, ale ešte si bez problémov trúfnem na dlhšiu cestu autom. Je to zrejme  výsledok mojej profesie a dlhoročných skúseností so šoférovaním aut všetkého druhu. Moje korene sú v Českej republike a tam aj odpočívajú moji najbližší. Aby sme nemuseli cestovať na hroby v čase pamiatky zosnulých, keď sa na cestách pohybuje veľa aut, rozhodli sme sa s manželkou, že pôjdeme na hroby mojich rodičov a súrodencov koncom septembra.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (17)
Obrázok blogu

Staručký, vyše 20-ročný Fiat-Tempra, čerstvo po technickej kontrole a v dobrom stave spoľahlivo prešiel takmer 450 km dlhú cestu bez zastávky. Pred Jihlavou sme zišli z diaľnice a pokračovali po cestách prvej triedy. Napriek tomu sme prišli do cieľa úplne v pohode.

O dva dni sme cestovali nazad a cestu z Mladej Boleslavy do Bratislavy sme zvolili cez Prahu po diaľnici. Diaľnica z Prahy do Bratislavy je najmä na pravej strane v úseku Havlíčkovho Brodu veľmi rozbitá od kamiónov a keďže sme sa pohybovali rýchlosťou mierne cez 130 km za hodinu, išli sme väčšinou v ľavom jazdnom pruhu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pozorne a často som sledoval cestu za sebou v spätnom zrkadle a vždy, keď som v diaľke za sebou zbadal rýchlejšie vozidlo, vrátil som sa do pravého jazdného pruhu. Pred Havlíčkovým Brodom som ale nezaregistroval včas vozidlo BMV, ktoré sa prirútilo minimálne rýchlosťou 200 km/h a predbehlo ma z pravej strany. Pri predbiehaní vodič BMV rozhadzoval rukami a poklepával si po čele. To ho ale zrejme neuspokojilo a aby sa ukázal pred svojou mladou spolujazdkyňou, prudko sa zaradil predo mňa a v plnej rýchlosti dvakrát za sebou zabrzdil. Ledva som stihol zareagovať a BMV uháňalo ďalej tak rýchlo, že sme si ani nestihli zapísať číslo ŠPZ.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

O chvíľu sme sa ocitli za kolónou áut a diaľnica bola zrazu neprejazdná. Nakoľko to bolo na mieste, kde sa dalo z diaľnice zísť a všetky autá s českými poznávacími značkami tak urobili, zišli sme z diaľnice aj my. Potom sme z cesty prvej triedy sledovali dlhočizný rad aut stojacích na diaľnici a napadlo nám, že by sme sa vôbec nečudovali, keby vzniknutú situáciu zapríčinil spomínaný nezodpovedný cestný pirát. A mohlo sa to skončiť ešte oveľa horšie. Kedy dostanú takýto vodiči rozum?

Jozef Bastl

Jozef Bastl

Bloger 
  • Počet článkov:  31
  •  | 
  • Páči sa:  86x

Vyrastal som vo viacčlennej rodine v malej dedinke neďaleko Mladej Boleslavy. Vyučil som sa najskôr za baníka, neskôr za automechanika. Vojenskú základnú službu som vykonával neďaleko Bratislavy. Tu som sa aj oženil a založil svoju rodinu. Pracoval som na viacerých postoch vrátane verejnej funkcie. Najdlhšie, takmer tridsať rokov, som pracoval v Československom neskôr v Slovenskom rozhlase, ako vedúci dopravný referent. Zoznam autorových rubrík:  súkromnánezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu