reklama

Vyjadrite názor na parkovanie v Trnave v on-line prieskume

Parkovanie v Trnave je problematické rovnako ako v iných mestách. Nie len v centre, jeho okolí ale aj na sídliskách. Aktuálne sa pripravuje celková zmena koncepcie parkovania. Na verejnosť prenikli informácie hlavne o spoplatnení centra a záchytných parkovísk. Obyvatelia nemajú pravdepodobne všetky informácie o pripravovanej zmene a preto nevedia čo môžu očakávať. Potom vznikajú neskutočne kritické názory. Za tie si ale poslanci a kompetentní môžu sami, lebo takúto zásadnú zmenu je potrebné lepšie prezentovať a vysvetliť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Taktiež som sa nestretol s tým, že by sa niekto pýtal na názor obyvateľov. Existuje nejaká analýza súčasného stavu (myslím skutočná analýza, nie len konštatovanie, že situácia je kritická), ktorá dá odpovede na otázky obyvateľov (pre poslancov - otázky voličov)? Nie je to len presunutie problému o pár metrov ďalej kde to je zadarmo?Rozhodol som sa pripraviť jednoduchý dotazníkový prieskum v súvislosti s nápadom spoplatnenia záchytných parkovísk (označené na obr.). Nájdete ho na tejto adrese ( http://goo.gl/rQfA9) a jeho vyplnenie Vám nezaberie viac ako 5 minút. Výsledky potom spracujem a poskytnem čitateľom, poslancom a kompetentným pracovníkom. Preto Vás prosím o pravdivé vyplnenie všetkých otázok, rokovanie mestského zastupiteľstva o parkovaní bude 26.6.2012 . Tiež budem rád, ak odkaz na dotazník pošlete svojim známym. Vopred Vám ďakujem.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Záchytné parkoviská v Trnave, ktoré majú byť spoplatnené.
Záchytné parkoviská v Trnave, ktoré majú byť spoplatnené. 

Čo sa týka centra mesta, tam je spoplatnenie dôležité hlavne kvôli statickej doprave a jej presunutie na záchytné parkoviská. Prieskum by sa hodil samozrejme aj pre centrum, aby pri rozhodovaní boli k dispozícii aspoň základné informácie. Nemôžem to však všetko robiť za mesto v mojom voľnom čase. :)

Veľa obyvateľov vidí problém hlavne v tom, že mesto chce presúvať dopravu mimo centra. To je v poriadku, ale len ak budú k dispozícii alternatívne možnosti parkovania. Matematika tu nepustí, lebo ak niekde vozidlá odbudnú, inde (záchytné parkoviská) zase pribudnú. Ale spoplatnením aj toho miesta „inde" (záchytné parkoviská) tam autá odbudnú a pribudnú zase niekde ďalej. Ale zmestia sa tam? Vypočítal niekto aké dopady to bude mať na celkovú parkovaciu situáciu?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Existuje veľa názorov, že zo sídliska vozidlá ráno odídu do práce a večer sa vrátia. Medzitým tam môžu parkovať vozidlá z centra. Ale toto sú len dohady kým sa nespraví analýza, ako sa plánujú vodiči zachovať. Na sídliskách je veľa „domácich" áut aj dopoludnia, lebo veľa ľudí ide do práce inou dopravou, alebo v inom pracovnom čase.

Počul som aj názor jedného pána, že ľudia sa majú rozhodovať o kúpe nehnuteľnosti aj podľa toho, aké sú tam možnosti s parkovaním. Podľa neho mesto nemá povinnosť obyvateľom zabezpečovať parkovanie pri bytových domoch a obyvatelia nemajú právo to od mesta žiadať. Resp. povedal, „kto Vám dal také právo žiadať parkovacie miesto?" Týmto názorom človek, ktorý má byť aj na strane obyvateľov (našťastie nie je v exekutíve) ich vlastne nepriamo poslal preč z mesta. Taktiež by ma zaujímalo, aký dopad to spoplatnenie bude mať na celkový stav mestskej pokladne. Lebo vyhnaním ľudí z centra mesta nastane pravdepodobne postupný zánik prevádzok, ktoré do pokladne prispievajú rôznymi miestnymi poplatkami a celkovo to môže skončiť s negatívnym výhľadom - rýchlejším ubúdaním ako pribúdaním finančných prostriedkov. Toto by samozrejme vedeli povedať analytici a prognostici.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Je potrebné akceptovať dobu, v ktorej žijeme, že sú tu vozidlá, ktoré ľudia využívajú a jednoducho treba vymyslieť také riešenie, ktoré bude aspoň trochu vyvážené a neposunie problém o pár metrov ďalej kde to je zadarmo. Nechceme predsa aby bol v Trnave stály odliv obyvateľov do iných okolitých obcí a miest.

Peter Belko

Peter Belko

Bloger 
  • Počet článkov:  345
  •  | 
  • Páči sa:  15x

Môžete ho stretnúť ako lektora na počítačových školeniach, pri IT konzultáciách vo firmách, na letných terasách a v kaviarňach ako pozoruje dianie okolo seba, ale aj na potulkách po gréckych ostrovoch, pretože počítače nie sú jediné čo ho zaujíma.Ostrovné správy popisuje na osobnej stránke www.dovolenkar.skAktívne prispieva na svoj portál Tipy a triky v MS Office.. Zoznam autorových rubrík:  Tipy a triky MS Office 2013/20Externé tipy a triky MS OfficeSharePoint, spolupráca,Office3Tipy a trikyNávodyStalo sa ...Office 2010/2013 BetaMicrosoft KB článkySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu