reklama

Ideálny bloger

V naom systme je momentlne zaregistrovanch 431 blogerov. Mnoh z nich sa nikdy nedostali ďalej ako za registrciu a ich člnky si nikdy neprečtate, každopdne to ale znamen 431 e-mailovch žiadost o zaregistrovanie - 431 listov, každ in. Vimol som si v nich zvltne pravidlo - sebavedomie autora pri vlastnom predstavovan je zvča nepriamo mern kvalite jeho textov.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (42)

Prichádza nám relatívne dosť žiadostí, v ktorých nás autor bez okolkov poinformuje o tom, že pre náš projekt bude obrovským prínosom, že dodá úplne originálne myšlienky, bystré postrehy, prípadne že "vie, že má na to stať sa spisovateľom" (mnohí tým zdôvodňujú, prečo nepovažujú za potrebné pristúpiť ani na naše základné podmienky - napríklad písanie pod vlastným menom a zverejnenie fotky).
Pozoruhodné je, že sebavedomí autori takýcho listov sa popri blogovaní nevenujú práci na projektoch v SAV ani si neužívajú svoje ťažko zarobené tantiémy zo svetových knižných bestsellerov, ale typicky skôr študujú na stredných a dokonca základných (!) školách.
Naopak keď si prezriem úvodné listy dnešných najlepších autorov, nielenže nikdy neobsahujú žiadne superlatívy, ale často je v nich aj pochybnosť - nie som si istý, či bude blog pre mňa a či niekoho zaujme, ale možno by som to skúsil...
V uplynulých týždňoch som hovoril s viacerými mimoriadne zaujímavými, talentovanými a aj známymi ľuďmi, ktorých som sa snažil presvedčiť, aby začali blogovať. Tí, ktorí odmietli, zväčša uvádzali ako dôvod pracovnú zaneprázdnenosť, ale často aj pochybnosť, či by písanie blogu zvládali a či by ich úvahy boli pre niekoho zaujímavé.
" Tragédia tohto sveta vyplýva z toho, že hlupáci a fanatici sú vždy sebavedomí, kým múdri ľudia plní pochybností," glosoval Bertrand Russell .

Máte kamaráta, známeho či príbuzného, ktorého názory radi počúvate, ale on sa po vašej pochvale vždy zasmeje? Skúšali ste ho už presvedčiť, aby blogoval?
Máte tip na zaujímavú osobnosť, ktorej blog by ste radi čítali? Napísali ste nám už, či by sme ju nevedeli na blogovanie nahovoriť?

Podľa iného môjho obľúbeného výroku môžu ideálnej krajine vládnuť len ľudia, ktorí jej nechcú vládnuť (inak povedané - čím viac politik túži po moci, tým horšie ju bude vykonávať). Na Slovensku je množstvo pozoruhodných a múdrych ľudí, ktorí ešte o blogoch nevedia a nikdy ich samých nenapadne, že by niekoho iného mohli ich názory zaujímať. Pomôžete nám ich nájsť? (Píšte trebárs aj do diskusie.)

Tomáš Bella

Tomáš Bella

Bloger 
  • Počet článkov:  338
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Osobná stránka: about.me/tomas.bellaSkúste aj môj blog 1vetou.sme.sk. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáSurfujemTechnológie a myZábavaMédiáStalo sa, napísalo saSpoločnosťPostrehyFotoSúkromnéO blogoch

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu