reklama

Uži si Vianoce, máš u nás predschválenú kreditku!

Vzhľadom na to, že ma v rámci pracovných povinností postihlo cestovanie, zatúžil som po druhej kreditnej karte. A kde inde ako v mBank som si ju mal objednať, keď mi ju zhruba pre polrokom sami ponúkli. Ale od predschválenej karty ku schválenej je veru dlhá cesta. A pre mňa zarúbaná.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (22)

Už roky vlastním kreditnú kartu Tatrabanky a som s ňou veľmi spokojný. Dnes ju mám už prakticky zadarmo, raz za rok si „sama" zvýši limit a pravidelne ma informuje o manželkiných nákupoch. Skúšali to na mňa už všelijaké spoločnosti s všakovakými kartami, ale ja na tu svoju nedám dopustiť a vytrvalo odmietam ostatné ponuky. Ostal by som jej verný aj naďalej, keby sa zrazu dramaticky nezvýšili moje výdavky. Tu hotel, tam letenka či auto, až som sa začal nebezpečne približovať k jej limitu. Prišiel čas na druhú, takú bezpečnostnú poistku.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Voľba padla na kreditnú kartu mBank. Nevidel som v tom žiadny problém. Sami mi ju pred časom ponúkli, nemám žiadne väčšie záväzky a všetky platím načas. Bude to len formalita. mBank ponúka tri spôsoby overenia kredibility. Vybral som si ten, ktorý mi ponúkal najvyšší limit: podľa obratu na účte. Na moje veľké prekvapenie „Vám však oznamujeme, že Vaša žiadosť nebola prijatá z dôvodu aktuálnych alebo minulých nezrovnalostí pri plnení finančných záväzkov". Keďže som si nebol vedomý žiadnych nezrovnalostí, žiadal som o vysvetlenie, mailom aj telefonicky. V telefóne som sa dozvedel, že som použil zlý spôsob overenia kredibility a mailom zas, že na vine je moja karta z Tatrabanky, že vraj nedokážem uživiť obe (banka používa zaujímavý spôsob vyratávania mesačných záväzkov klienta, do ktorých zaratáva celý limit ostatných kariet, aj keď mesačne musím splatiť iba 10 % vyčerpaného kreditu, pri niektorých kartách dokonca iba 3 %). Čuduj sa svete, keď som si išiel vybrať iný spôsob overenia kredibility, svietil na mňa oznam o predschválenej karte s limitom len o trochu menším ako pri prvom pokuse. Super. Predschválená asi znamená, že stačí už len vyjadriť vôľu a karta je moja. Nestačí! „S poľutovaním Vám oznamujeme, že podľa posúdenia analytikov našej banky Vaša momentálna finančná situácia neumožňuje vytvoriť postačujúci základ na poskytnutie požadovaného úverového produktu." A toto je čo? Kde boli analytici, keď mi kartu predschvaľovali? Čo je zlé na mojej finančnej situácii? Tajomný hlas v telefóne mi oznámil, že pravé dôvody mi môže povedať len osobne. Pod rúškom noci sa dozvedám krutú pravdu: mám záznam v Úverovom registri. Kto a kedy uvalil na mňa túto kliatbu, môj zdroj z mBank nevedel špecifikovať. S takým biľagom sa aj bez karty žije ťažko. Na jeho odstránenie som musel použiť najprv malé identifikačné kúzlo za 4 éčka. Aplikuje sa priamo na register a do mesiaca by malo určiť pôvodcu kliatby. Ďalší boj závisí od charakteru kliatby, ale obávam sa, že si už s jednoduchými protikúzlami nevystačím.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Keď už som sa pomaly zmieril s tým, že ostanem len s jednou kartou až na veky vekov, zrazu sa ako blesk z jasného neba v schránke objavila správa: „Uži si Vianoce, máš u nás predschválenú kreditku!". Hádajte odkiaľ. Z mBank. Onedlho aj mojej polovičke, s ktorou zdieľam nielen posteľ, ale aj účet, zvoní telefón, že či si aj ona nechce užiť Vianoce. Ej bisťu, tieto Vianoce si teda užijeme. Ale bez kreditnej karty od mBank!

Adrián Benko

Adrián Benko

Bloger 
  • Počet článkov:  25
  •  | 
  • Páči sa:  11x

"wikipozitívny", ale inak normálny ajťák z Košíc (pôvodom zo Sniny) Zoznam autorových rubrík:  PrácaPrírodaWikipédiaNezaradenéTesla

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu