reklama

Nekonečný príbeh bez Atreya. Tešíte sa na august s AG testom?

Každý mal v detstve rád film Nekonečný príbeh. Lietajúci pes Falco a statočný bojovník Atrey sa snažili zachrániť ríšu Fantázie pred skazou. Neverending story prežívame aj my, síce bez Atreya, ale aspoň s paličkou v nose.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Koľký raz za ostatné týždne počúvame, ako skríning končí. Ako je potrebné zmeniť testovaciu stratégiu. A koľký raz sme sa, každý týždeň s otravnou paličkou v nose, sklamali.... Testovanie antigénovými testami úplne všetkých (okrem zaočkovaných) je síce neefektívne, predražené, márnotratné k štátnemu rozpočtu, ale aspoň je zbytočné a ničomu nepomáha.

Áno, zástancovia tohto každotýždenného paškvilu sa budú prsiť, ako vďaka tejto úžasnej atómovke, ktorú okrem Bohom vyvolenej krajiny uprostred Európy nikto nepoužíva, pomohlo v katastrofickej situácii s pandémiou. Nie, nie je to tak. Krivka padá napriek plošnému testovaniu, nie vďaka jemu. Zabral lockdown, menšia mobilita a podobné tradičné riešenia, ktoré boli pre vynálezcu Matoviča a jeho straníckych kolegov (nohsledov?) príliš jednoduché. Tak zle sme na tom boli.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tešíte sa na leto s testom? Je naivné si myslieť, že milióny Krajčího nespoľahlivých testov, ktoré sú presné asi ako strelecké pokusy slovenských futbalistov pri smutnej remíze s Maltou, boli kúpené nadarmo. Chcete pláž? Test. Terasa? Test. Futbal? Test. Chcete sa prejsť na balkón? Bez testu to nepôjde. Všade na svete je sloboda skrytá vo vakcíne. Ale neotravujte, tu sme pri 45. celoplošnom skríningu. Čo na to nosné priehradky Slovákov?

Je to Nekonečný príbeh. Lenže Atreyovi sme všetci držali palce, aby zachránil Fantáziu pred Ničotou. Pri slovenskej verzii tohto filmu si všetci prajeme, aby staronový kabinet začal konečne bojovať s hnusobou inak. Čo ja viem, rozumne?

Miroslav Binčík

Miroslav Binčík

Bloger 
  • Počet článkov:  21
  •  | 
  • Páči sa:  5x

"Všetci stojíme na jednom javisku veľkého sveta a čokoľvek sa tu koná, dotýka sa všetkých." Povedal J. A. Komenský a už v sedemnástom storočí trafil klinček po hlavičke. Som študentom žurnalistiky a vo svete emócií chcem prinášať čo možno najtriezvejší pohľad na udalosti okolo nás. Na veci sa pozerám optikou mladého človeka, ktorý chce v tejto krajine ostať žiť a nie je mu ľahostajný jej osud. Okrem spoločenských tém sa rád venujem športu, no v širších súvislostiach, než je len strohé komentovanie výsledkov. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu