
Vyprážanie bijauri vyžaduje špeciálnu panvičku, ktorá vyniká miniatúrnosťou. Je hlboká, aby olej v nej vytvoril dokonalé podmienky na vyprážanie. Jej drobné rozmery majú svoje odôvodnenie. Bijauri sa rýchlejšie opraží a panvička takisto zabezpečí, aby ste sa neprejedli. Bijauri je totiž na žalúdok veľmi ťažkým snackom. Vďaka rozmeru panvičky tak možno vyprážať maximálne 3 bijauri naraz. Bijauri je vytvorené z cesta, ktoré je zložené z rôznych druhov šošovice, pričom sa vo veľkom množstve primieša sezam. Toto cesto sa rozdelí na maličké bochníčky, a tie sa vysušia na pálivom indickom slnku. Takto vysušené majú nepríjemný zápach, takže ich pred upražením radšej nevoňajte. Po upražení sú výborné, ak ich namáčame v dale (polievke zo žltej šošovice).

Krupuk (Tapioca crackers) sú lupienky, ktoré sa kupujú surové a vypražia sa doma. Vyrábajú sa z tapiocy. Je to škrob, ktorý sa získa z rastliny cassava (maniok) a tento škrob môže byť vo forme prášku, vločiek či malých perličiek. V našom prípade boli krupuk zložené z perličiek. Ich prirodzená farba je biela, takže tieto boli dokonca aj prifarbené na oranžovo a žlto.

Chrumkavá placka vyrobená z múky, rasce, čierneho korenia a korenia - kurkuma, to je khakhara. Predáva sa už opečená (nevypráža sa) a hoci je chrumkavá je veľmi krehká a ľahko sa v ruke rozpadne. Zvyčajne sa posype korením, ktoré je súčasťou balenia khakhary. V našom prípade to bola masala (koriander, fenykel, kardamón, chili, klinček, škorica). Je perfektným snackom, v prípade, že vám neostal čas na varenie.

Sladké chikki pozostávajú buď z arašidov, sezamu alebo amarantu (bezlepková obilinina) a zmiešané sú s karamelom. Nie je to však len taký obyčajný karamel. Vyrába sa totiž zo šťavy cukrovej trstiny, ktorá sa uvarí a postupne z nej vznikne lepkavá masa podobná karamelu. Tento má však jemnejšiu konzistenciu. Väčšinou majú tvar malých štvorcov alebo vytvárajú jeden veľký štvorec, ktorý sa láme po kúskoch. Túto pochutinu nájdeme aj v tvare gúľ (lado).
