reklama

Zmrazené najnižšie dôchodky, na vine je štát.

Podľa p. Krajniaka dôchodcovia s najnižšími dôchodkami nekúria, nejedia, chodia výlučne pešo a preto sú zdravotne fit.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Toto vzniklo vďaka poslancom, ktorí majú sponzorov oligarchov, predtým Mečiarových privatizérov a mnohí z nich podnikali a podnikajú. Mali dovolené nízke mzdy, aby mohli čo najviac zarobiť, dnes je stanovená minimálna mzda, čo kvitujem. Teraz je tu výsledok predošlého obdobia. Na vine nie sú dôchodcovia, vinný je štát, lebo nechce pristúpiť k náprave a zohľadniť túto mizériu, ktorú sám spôsobil preferovaním blahobytu zbohatlíkov.

V našej obci som poznal drobnú, chudú babku, ktorá vždy v piatok, keď prišli trhovníci sa zeleninou si kúpila karfiol. Starostlivo vyberala ten najväčší, potom trasľavými rukami vybrala medeniaky, zaplatila a o týždeň sa to všetko opakovalo.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Podľa jej susedy tento karfiol jej vystačil na celý týždeň, každý deň kúsok na iný spôsob, k tomu riedku polievku a kúsok chleba. Naozaj dôstojná staroba. Volali ju babka Karfiolka. Pomerne mladá zomrela. Nedožila sa ani sedemdesiatky. O jej jedno izbový chudobný domček sa jej deti rozhádali do krvi.

Poviete, že postarať o ňu sa mali deti. Morálne áno. Ale žobráka z nej napriek statočnej práci urobil štát, lebo uprednostnil privatizérov.

Sýty hladnému neverí, pán Krajniak a poslanci sú bohatí, a chudobnému neveria. Poľa všetkého sme nadmieru bohatý štát. Čítal som porovnanie platov top desiatky prezidentov. Do topky patrí aj plat našej pani prezidentky.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Máme na všetko, máme na reprezentáciu, máme na skvelé platy poslancov, máme na pomoc vojnou ničenej Ukrajiny, žiaľ nemáme na dôstojnú starobu pre babku Karfiolku, ktorá celý činný vek drela za mizerný dôchodok na poliach bývalého JRD. Podotýkam, že toto všetko dostali privatizéri. Novodobý mocipáni sa jej odmenili chudobou v starobe a nedôstojným umieraním.

Aby neprišlo k omylu. Pomoc Ukrajine a utečencom schvaľujem. Schvaľujem aj investície do obrany. Tiež mi nevadia vysoké platy poslancov, ktorí niečo pre občanov robia. Tí čo sa do parlamentu chodia vyspať po prehýrenej noci ešte ohlúpnutí alkoholom by mali byť odsúdení na karfiol a nie pracovitý človek.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Európska únia by mala niečo urobiť z nespravodlivo zmrazenými dôchodkami. Celý život dôchodcovia budovali túto krajinu. Potom kto mohol ten si kúsok ukradol. Ako odmena je pre najchudobnejších karfiol na týždeň.

Vraj sa usilujeme o dôstojnú starobu. Výsledok sociálnej demokracie z čias Fica je karfiol.

Peter Biščo

Peter Biščo

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  177
  •  | 
  • Páči sa:  2 890x

Chcem jasno aj keď je šero, k tomu málo humoru a každá krivda ja znesiteľnejšia. Otázkou je, či je krivda nevyhnutná ? Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu