
Prísady:
Cesto:
200 g hladkej špaldovej múky
125 g masla
75 g kokosového práškového cukru
1 žĺtok
½ balíčka prášok do pečiva
citrónová kôra
1 kávová lyžička vanilkového cukru
štipka soli
Plnka:
2 hrušky
1 jablko
Hrsť vlašských orechov
½ kávovej lyžičky škorice
vanilkový cukor
20 g vanilkového pudingu
250 ml mlieko
1 polievková lyžica kokosového cukru
Na dokončenie:
vajce
½ kávovej lyžice vanilkového cukru
V miske dôkladne zmiešam prísady do cesta a hotové cesto odložím do chladničky pokiaľ pripravím plnku. Uvarím hustý puding a ešte kým je horúci, pridám doňho lyžicu kokosového cukru. Puding prelejem do hlbokého taniera a na povrch pritlačím potravinovú fóliu, aby pri chladení nevznikla na povrchu „koža“. Hrušky a jablko nakrájam na kocky, posypem škoricou a vanilkovým cukrom, premiešam a nechám odstať. Rúru rozohrejem na 180 ⁰C. Na papieri na pečenie vyvaľkám cesto do tvaru kruhu a do stredu navrstvím puding tak, aby zostali asi 4-vor centimetrové prázdne okraje. Na puding naukladám pripravené ovocie a posypem hrsťou vlašských orechov. Okraj cesta poprekladám dookola cez náplň a potriem ich žĺtkom, v ktorom som rozmiešala vanilkový cukor. Pečiem približne 25 – 30 minút. Dobrú chuť.


