Recept som našla v knihe kuchyňa Lidla od kuchára Marcela Ihnačáka. Kombinácia ma veľmi zaujala a tak som sa rozhodla tento recept vyskúšať. Skombinovať hrušku spolu s pálivou cukinou je na prvý pohlaď zarážajúce, ale naozaj veľmi dobré. Takže za mňa všetky prsty oblízané. Tento recept pridávam, pretože vyhovuje programu whole30 na ktorom momentálne ulietavam a tiež pre tých ktorý ma oň prosili.
Prísady:

500 g morčacích pŕs
sušená šunka
olivový olej
soľ, mleté čierne korenie, tymian
2 hrušky
1 cuketa
1 štipľavá paprička
3 strúčiky cesnaku
citrón
1 polievková lyžica ghí masla
Sušenú šunku nakrájam na hrubšie kúsky a opekám na troche olivového oleja. Pridám morčacie prsia nakrájané na rezance, osolím, okorením a poriadne zamiešam. Zatiaľ čo sa prsia a šunka restujú nakrájam hrušku na väčšie kúsky a pridám na panvicu k mäsu a šunke. Posypem tymianom a keď mi všetko zmäkne primiešam ghí maslo, šťavu z polovice citróna a odstavím. Cukinu nakrájam na mesiačiky a opekám na troche olivového oleja. Pridám najemno nasekanú štipľavú papričku, prelisovaný cesnak, osolím a okorením. Keď je cukina zlatohnedá polejem ju šťavou z polovice citróna a odstavím. Mäso servírujem s cukinou ako prílohou. Dobrú chuť.

