Toto jedlo je klasické, jednoduché a rýchle. Ale mojim chalanom zmizne z tanierov ako blesk, takže som presvedčená, že sa dá pripraviť aj veľmi chutne.
Prísady:
500 g mleté mäso
1 vajíčko
3 na tvrdo uvarené vajcia
domáca klobása
2 plátky schwrzwaldskej šunky
tvrdý syr (ten ktorý máte radi)
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 polievkové lyžice strúhanky
soľ, mleté čierne korenie, červená paprika, petržlenová vňať, oregano
V miske zmiešam mleté mäso, vajíčko, nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak, strúhanku a všetky koreniny. Polovicou takto vymiešanej zmesi naplním silikónovú misku tak, aby som do nej mohla poukladať plátky schwarzwaldskej šunky, natvrdo uvarené vajíčka, klobásu, syr (možno vy máte v obľube niečo celkom iné – kľudne dajte typ) a prikryjem druhou polovicou mäsovej zmesi. Rúru mám rozohriatu na 200 ⁰C a pečiem približne 45 minút. Mne sa k fašírke osvedčilo ako príloha zemiakové pyré, ktoré pripravujem tak, že rozmixujem uvarené zemiaky s mliekom, kvapkou smotany na šľahanie a pre lahodnejšiu chuť pridávam syr (najčastejšie čedar). Pre tatinka ešte dobre vychladené pivo a potom kto by odolal. Dobrú chuť.

