Rizoto z mladého hrášku

Toto radím všetkým, ktorých už nebaví stereotyp v kuchyni. Prípravu tohto rizota som si zamilovala a verím, že si ho obľúbite aj vy.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (16)

Prísady:

100 g ryže na rizoto ( alebo obyčajnej)

1 šalotka (cibuľa)

olivový olej

soľ, mleté čierne korenie

100 ml bieleho vína

asi 1 liter kuracieho vývaru

60 g syra parmezán

200 g mladého hrášku

2 polievkové lyžice masla

kozí syr

maliny

Šalotku nakrájam nadrobno. V rozohriatej panvici na troške olivového oleja ju opečiem dozlatista. Prisypem ryžu a dôkladne premiešam. Potom podlejem bielym vínom a počkám, kým sa odparí alkohol. Zalejem horúcim vývarom tak, aby bola zaliata celá ryža. Za občasného miešania varím na miernom ohni a podlievam kuracím vývarom tak, aby bola ryža vždy zaliata. Trvá to približne 15 minút. V malom hrnci vo vývare uvarím 150 g hrášku, ktorý po zmäknutí rozmixujem do hladkej pasty prirodzene hustej konzistencie. Hráškovú pastu tesne pred dovarením pridám k zmäknutej ryži a dôkladne rozmiešam. Odstavím z ohňa, pridám zvyšný hrášok, nastrúhaný parmazán, maslo a premiešam, aby sa maslo rozpustilo. Kozí syr opečiem na troške oleja v panvici z oboch strán a podávam spolu s rizotom posypané malinami. Dobrú chuť.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Petronela Boleková

Petronela Boleková

Bloger 
  • Počet článkov:  80
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Prečo môj blog… Welcome.... a prečo nie? Kto by nemal rád dobré jedlo? Podľa mňa taký človek neexistuje, no samozrejme každý z nás bude mať predstavu o dobrom jedle úplne inú. Chcem aby môj blog nebol len o varení, ale hlavne o jedle ako takom a zároveň sa odlišoval od tých, ktoré už poznáte. Nebudem tu opisovať svoje skúsenosti s varením, nakoľko som len samouk, ktorý má rad dobré jedlo a vášeň pre varenie. V mojich príspevkoch Vám chcem predstaviť rokmi overené jedlá, ale aj známe či neznáme recepty, vychytávky, pomôcky a literatúru, ktorá ma pri mojom varení inšpirovala. Chcem tu prezentovať jedlá, ktoré sú už rokmi overená klasika a podľa mňa v nich ani nie je čo meniť, no samozrejme, že by som vás ostatných chcela tiež inšpirovať mojimi nápadmi a myšlienkami, ktoré som vložila do niektorých jedál, tak aby vyhovovali mojim hladošom.Dúfam, že môj blog poslúži ako inspirácia, pre tých čo sa kuchyne neboja, ale bude aj oporou pre tých, ktorí len začínajú. Som tu pre vás a pokiaľ by sa mi toto podarilo, tak budem veľmi rada.Niečo o mne … Little something about me . . .Som mamina a jedlo milujem, kuchyňu zbožňujem a varenie je moja vášeň, ktorú mam naozaj veľmi rada. Mám rada nielen tradičné recepty, ale aj nápadité jedlá, do ktorých či už niekto predo-mnou vložil nejaký nápad alebo sa to podarilo mne samotnej. Snažím sa, aby boli moje jedlá chutné, zaujímavé a pokiaľ sa mi podarí, aby boli zároveň zdravé je to skvelý bonus. Rada skúšam, experimentujem a mam tých najprísnejších kritikov (mojich troch hladošov). Servítku pred ústa si nikdy nedávajú, a tak viem, že recepty, ktoré im chutia môžem uverejniť (na instagrame: @nelkafood na facebooku: nelkafood).Preto rada uvítam každú spätnú väzbu (či to už bude pochvala alebo konštruktívna kritika,ktoré ma posunú ďalej). Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

2 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Róbert Ďurec

Róbert Ďurec

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

1 článok
Adam Valček

Adam Valček

6 článkov
Skryť Zatvoriť reklamu