Tiramisu

Kreativita vyžaduje odvahu povedal Henri Matisse. Tak si dopraj tento zákusok ako sladkú bodku k zajtrajšiemu obedu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Lahodný, rýchly a veľmi chutný. Recept k tejto maškrtke mám od svojej svokričky, ktorá ho niekde vyčítala, pričom ani sama nevie kde. A tak sa stal neoddeliteľnou súčasťou našej sladkej kuchyne.

Obrázok blogu

Prísady:

500 g mascarpone

200 g šľahačka

110 g práškového cukru ( ja som použila stéviu)

2 šálky silnej kávy 

amareto

cukrárské piškóty

Krok číslo jeden: uvarím silnú kávu, ktorú nechám vychladnúť. Krém je veľmi jednoduchý. Vyšľahám mascaropne, šľahačku a cukor. Do vychladnutej kávy pridám podľa chuti amareto. Tentokrát som ho pripravovala Davidovi ako odmenu za vysvedčenie, takže moja káva bola o amareto ochudobnená. Piškóty nakrátko namáčam do kávy tak, aby sa nerozpadli, no zároveň aby sa dostatočne napili. Ukladám do pripravenej misky a vrstvím striedavo piškóty a krém. Povrch ukončujem krémom. Dezert odložím na noc do chladničky, kde si počká kým ho pred podávaním posypem kakaom. Najťažšie na tomto dezerte je, aby stuhol a chute sa prepojili. Lebo tí moji hladoši väčšinou do druhého dňa nevydržia. Ešte jedno odporučenie: je dobre mať pripravené prísady na ďalšiu dávku – myslím, že ich budete potrebovať.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Petronela Boleková

Petronela Boleková

Bloger 
  • Počet článkov:  80
  •  | 
  • Páči sa:  3x

Prečo môj blog… Welcome.... a prečo nie? Kto by nemal rád dobré jedlo? Podľa mňa taký človek neexistuje, no samozrejme každý z nás bude mať predstavu o dobrom jedle úplne inú. Chcem aby môj blog nebol len o varení, ale hlavne o jedle ako takom a zároveň sa odlišoval od tých, ktoré už poznáte. Nebudem tu opisovať svoje skúsenosti s varením, nakoľko som len samouk, ktorý má rad dobré jedlo a vášeň pre varenie. V mojich príspevkoch Vám chcem predstaviť rokmi overené jedlá, ale aj známe či neznáme recepty, vychytávky, pomôcky a literatúru, ktorá ma pri mojom varení inšpirovala. Chcem tu prezentovať jedlá, ktoré sú už rokmi overená klasika a podľa mňa v nich ani nie je čo meniť, no samozrejme, že by som vás ostatných chcela tiež inšpirovať mojimi nápadmi a myšlienkami, ktoré som vložila do niektorých jedál, tak aby vyhovovali mojim hladošom.Dúfam, že môj blog poslúži ako inspirácia, pre tých čo sa kuchyne neboja, ale bude aj oporou pre tých, ktorí len začínajú. Som tu pre vás a pokiaľ by sa mi toto podarilo, tak budem veľmi rada.Niečo o mne … Little something about me . . .Som mamina a jedlo milujem, kuchyňu zbožňujem a varenie je moja vášeň, ktorú mam naozaj veľmi rada. Mám rada nielen tradičné recepty, ale aj nápadité jedlá, do ktorých či už niekto predo-mnou vložil nejaký nápad alebo sa to podarilo mne samotnej. Snažím sa, aby boli moje jedlá chutné, zaujímavé a pokiaľ sa mi podarí, aby boli zároveň zdravé je to skvelý bonus. Rada skúšam, experimentujem a mam tých najprísnejších kritikov (mojich troch hladošov). Servítku pred ústa si nikdy nedávajú, a tak viem, že recepty, ktoré im chutia môžem uverejniť (na instagrame: @nelkafood na facebooku: nelkafood).Preto rada uvítam každú spätnú väzbu (či to už bude pochvala alebo konštruktívna kritika,ktoré ma posunú ďalej). Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Radko Mačuha

Radko Mačuha

215 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

299 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu