reklama

Konto pomoci Váhostavu

Pred vyše mesiacom vznikla charitatívna a dobročinná akcia Konto nádeje a pomoci Váhostavu. Dnes sú už k dispozícii prvé hmatateľné výsledky solidarity a dobroprajnosti mnohých občanov Slovenska.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (35)

Do včerajšieho dňa sa vyzbieralo vyše stotisíc eur a tridsať centov. „Keď sme rozbiehali Konto pomoci Váhostavu, tak sme ani netušili, ako pozitívne sa k celej veci postavia občania Slovenska“ hovorí zakladateľ Konta - cyperský schránkový právnik J. Sirokopuolos a pokračuje „do tejto bezprecedentnej akcie solidarity s firmou Váhostav sa zapojili tisíce občanov Slovenska, vrátane mnohých inštitúcií a známych osobností“.

Konto pomoci Váhostavu je súčasťou svetového hnutia „Pomoc silným“, kde sa prostredníctvom mnohých zbierok celospoločenskej solidarity zbierajú príspevky od bežných občanov, dôchodcov, mládeže i drobných podnikateľov, a tie sú následne posielané na bankové kontá veľkých korporácií. Prostredníctvom zbierok už bolo zhromaždených niekoľko miliónov dolárov či eur, ktoré boli následne poslané na účty firiem typu IBM, Coca-Cola alebo povedzme Deutsche Telekom.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

„Nie sú to sumy, ktoré by nás vedeli niekam výraznejšie posunúť, ale sme vďační aj za túto dobromyseľnú pomoc“ (generálny hovorca IBM)

Na Slovensku sa tento typ občianskej solidarity naplno prejavil práve v prípade Konta pomoci Váhostavu. Dobrej veci pomohli viacerí politici, verejné inštitúcie, ako aj spoločensky významné osobnosti. Niekto pomohol peniazmi, niekto darom, niekto službou.

„Váhostav je firma, ktorej treba pomôcť. Nevidím dôvod prečo by sme jej nemali prideľovať dostatočný počet nových štátnych zákaziek. Práve naopak. Pomôžeme im, a tým pomôžeme aj sebe“ (ústredný poradca ministra dopravy)

Ministerský predseda sa rozhodol darovať Kontu jedny zo svojich luxusných hodiniek (tieto, tieto, tieto, tieto alebo tieto, konkrétny typ bude dodatočne oznámený na slávnostnej tlačovej konferencii).

Minister vnútra daroval Kontu pomoci Váhostavu rovnakú sumu ako občanom, ktorým policajti rozstrieľali auto.

Minister poľnohospodárstva venoval košík naozaj pravých slovenských národných potravín.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Rada vlády pre menšiny poslala na Konto pomoci Váhostavu finančnú pomoc a ústami svojej podpredsedkyne vydala nasledovné stanovisko: „Oligarchovia sú na Slovensku vo veľkej menšine a veľmi tým trpia. Spoločnosť by im mala pomáhať, a nie ich démonizovať a ostrakizovať. Každá menšina si predsa zaslúži solidárnu pomoc zo strany väčšiny.“

Poslanec Matovič daroval Kontu pomoci Váhostavu výnos z predaja magnetofónu, ktorým uskutočnil už viac ako sto nahrávok svojich príbuzných alebo politických partnerov. „Už ho nebudem potrebovať, viac už nahrávať nebudem“ vysvetľoval poslanec a dodal „naozaj, verte mi, prečo sa smejete?“.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Zahanbiť sa nedali ani podnikatelia. Združenie živnostníkov pracujúcich v stavebnom priemysle vyzvalo na mimoriadnu pracovnú zmenu pod heslom „Neváhame – prispievame“, ktorej výťažok bude poslaný na konto Váhostavu a Doprastavu.

Hotel Hilton umožní vybranému akcionárovi Váhostavu doživotné čerpanie všetkých hotelových a reštauračných služieb grátis.

Pozadu neostala ani kultúrna fronta. Matica Slovenská dokonca plánuje uvoľniť aj časť vyzbieraného slovenského pokladu„Akonáhle nejaké stratené peniaze alebo zlaté predmety nájdeme, časť z nich okamžite pošleme na Konto pomoci Váhostavu“ vyhlásil marketingový riaditeľ MS. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Podarilo sa zorganizovať aj veľký benefičný koncert známych hudobných skupín.

„Nám pomóžu kvóty v rádiách, my pomóžeme Váhostavu, to je ferový kšeft, ne?“
(Jožo R., hudobník)

Skrátka a dobre - už dlho nebolo Slovensko prepojené do takej veľkej, dobroprajnej a solidárne cítiacej rodiny. Spojili sme sa dovedna ako tie Svätoplukove prúty a neváhame pomôcť tým, ktorí to najviac potrebujú. Sme priam odsúdení na úspech.

príspevok je zaradený v rubrike Fikcie a imaginácie. Aj keď...

Roman Brandšteter

Roman Brandšteter

Bloger 
  • Počet článkov:  150
  •  | 
  • Páči sa:  27x

Člověk nemá zestárnout, dokud nezmoudří. (JW) ....... Cesta do pekla je dláždená tými najlepšími úmyslami. (anonym) ...... O mne: Introvert uprostred úžasne zaujímavého a súčasne trochu desivého sveta. Zoznam autorových rubrík:  SpoločnosťEurópska úniaNezaradenéFikcie a imaginácie"Rukoväť modernej ľavice"

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu