reklama

Neľavicová zodpovednosť (výzva, ku ktorej zatiaľ nedošlo)

My, predsedovia menších neľavicových strán podobného zamerania, ktoré nemajú väčšiu nádej dostať sa do parlamentu, týmto prezentujeme nasledovnú spoločnú výzvu:

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)

Našim neľavicovým stranám a spolkom (Skok, SDKÚ-DS, Šanca, DS-Kaník) sa napriek veľkej a úprimnej snahe nepodarilo získať dostatočne veľkú podporu v spoločnosti. Rozhodli sme sa preto vyzvať našich priaznivcov a potenciálnych voličov, aby radšej odovzdali svoje volebné hlasy väčším neľavicovým stranám podobného zamerania.

Veľmi dobre vieme, že neľavicový a pravicový volič má – na rozdiel od ľavicových voličov - väčší rozptyl hodnôt, ktoré vyznáva a považuje za dôležité.

Dobre taktiež vieme, že postupom času sa početnosť neľavicového voličstva skôr zmenšuje, ako zväčšuje, nehovoriac o postupnom vymieraní voličov autentickej pravice.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Dospeli sme preto k názoru, že päť neľavicových strán - Sieť, KDH, SaS, Most-Híd a niekoľko osobností z OĽaNO - by mohlo neľavicovému voličovi nášho typu v tohtoročných voľbách stačiť.

Sme si vedomí toho, že naša výzva nemusí byť zárukou zlepšenia výslednej situácie. Ak však existuje aspoň trochu reálna šanca, že týmto bezprecedentným krokom zlepšíme výhľad slovenskej spoločnosti smerom k lepšiemu, bolo by hriechom sa o to nepokúsiť.

Verte, že naše rozhodnutie k tejto výzve vznikalo bolestne a ťažko, často so škrípaním zubov. Po dlhých a ťaživých úvahách však v nás nakoniec zvíťazilo presvedčenie, že odísť z vyššej politiky (alebo do nej ani nevstúpiť) je predsa len lepšie s činom hodným politika, ako bez takého činu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Domnievame sa, že týmto neľahkým rozhodnutím sme svoj diel zodpovednosti naplnili v dostatočnej miere a môžeme z vyššej politiky odísť (alebo do nej nevstúpiť) so vztýčenou hlavou. Záleží však aj na Vás, aby ste aj Vy prispeli k tomu, aby sa naša výzva nestala nepodstatnou, či dokonca zbytočnou.

J. Miškov (Skok!) 
P. Frešo (SDKÚ-DS)
E. Babitzová (Šanca)
Ľ. Kaník (Demokrati Slovenska - ĽK)

P.S. Tým najdôležitejším na našej výzve je skutočnosť, že k nej nedošlo na základe priania niekoho iného, ale na základe nášho vlastného presvedčenia.

Príspevok je zaradený v rubrike Fikcie a imaginácie
 

Roman Brandšteter

Roman Brandšteter

Bloger 
  • Počet článkov:  150
  •  | 
  • Páči sa:  27x

Člověk nemá zestárnout, dokud nezmoudří. (JW) ....... Cesta do pekla je dláždená tými najlepšími úmyslami. (anonym) ...... O mne: Introvert uprostred úžasne zaujímavého a súčasne trochu desivého sveta. Zoznam autorových rubrík:  SpoločnosťEurópska úniaNezaradenéFikcie a imaginácie"Rukoväť modernej ľavice"

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu