reklama

Politik roka 2013 v SR - Ľubomír Jahnátek

Výsledky ankety Politik roka 2013 pravdepodobne kdekoho prekvapili. Víťazstvo Ľubomíra Jahnátka čakal málokto a väčšina asi predpokladala, že automatickým víťazom bude niektorý z Robertov. Konečný výsledok bol možno šokujúci, avšak tí, čo politiku sledujú pravidelne museli uznať, že Jahnátkovo víťazstvo je zaslúžené. Pochybovači a skeptici by určite upozorňovali na Jahnátkovu ťažko prehliadnuteľnú nekompetenciu ako ministra pôdohospodárstva. To by však bolo krátkozraké.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (10)

Skutočnosť, že Ľ. Jahnátek (vyštudovaný chemický inžinier v odbore kaučuk/plasty s pofidérnou profesúrou z oboru elektroenergetiky) nemal ako kandidát na ministra ani šajnu o obore, ktorému má šéfovať, nie je v žadnom prípade negatívum. Platí presný opak. Nie odbornosť alebo vzdelanosť v obore, ale loajalita. To je kľúčová vlastnosť, ktorá dokáže urobiť aj z radového občana elitu spoločnosti a v konečnom dôsledku napríklad aj ministra. Jahnátka pritom nemožno podozrievať z toho, že by bol nadmerne riadený politickou stranou Smer. Avšak práve obrovská miera loajality a samoregulácie mu dopomohla dostať sa tam kde je, a najmä - udržať sa tam.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Július Satinský kedysi povedal pamätnú vetu: „Slováci, ktorí ešte nie sú ministrami, nech sa hlásia u súdruha Žinčicu". Táto veta vyvolávala dlhé roky dojem žartu, ale ktovie či v skutočnosti nebola myslená vážne. Aby aj občan, ktorý si o sebe myslí, že je nepotrebný a/alebo neuplatniteľný v riadení dôležitej štátnej inštitúcie mal pred sebou blikajúce svetielko. Svetielko nádeje, že aj bez odbornosti a prakticky bez ničoho „merateľného" čo by svedčilo v jeho prospech, sa môže stať dôležitým funkcionárom alebo dokonca ministrom či prezidentom. Ba čo viac, nielen trpeným ministrom učupeným v rohu kancelárie, ale veľaváženým pánom ministrom, ktorého si uctievajú všakovaké profesijné zväzy a lobistické skupiny, pretože práve ON bude veľkomožne rozdávať desiatky miliónov eur z eurofondov či štátneho rozpočtu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nech je víťazstvo Ľ. Jahnátka v ankete Politik roka 2013 veľkým povzbudením pre priemerného (alebo pokojne aj podpriemerného) občana, že má neustále reálnu šancu dostať sa veľmi vysoko v štátnej hierarchii a nebyť pritom obmedzovaný zbytočnou odbornosťou, jazykovou vybavenosťou alebo dajakými „manažérskymi" schopnosťami či nebodaj „zdravým rozumom".

Každý občan Slovenskej republiky by mal mať právo na menovanie.
Aj z tohto dôvodu je prvenstvo v ankete Politik roka 2013 v tých najsprávnejších rukách.


Príspevok je zaradený v rubrike Fikcie a imaginácie

Roman Brandšteter

Roman Brandšteter

Bloger 
  • Počet článkov:  150
  •  | 
  • Páči sa:  27x

Člověk nemá zestárnout, dokud nezmoudří. (JW) ....... Cesta do pekla je dláždená tými najlepšími úmyslami. (anonym) ...... O mne: Introvert uprostred úžasne zaujímavého a súčasne trochu desivého sveta. Zoznam autorových rubrík:  SpoločnosťEurópska úniaNezaradenéFikcie a imaginácie"Rukoväť modernej ľavice"

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu