reklama

Kamery JVC a ich .tod video súbory

Ak ste vlastníkmi kamier značky JVC tak ste sa už určite stretli s "problémom" svojej vlastnej nahrávky vo videokamere. Pretože som bol tiež dlho vlastníkom jednej z moderných kamier JVC, prezradím vám môj recept na to ako som video upravoval a strihal. Naviac som s arozhodol po skutočnostiach, keď sa ma veľa ľudí telefónom pýta,  ako sa to dá zmeniť a vypáliť.

Písmo: A- | A+

Ja som dlhšie používal videokameru JVC Everio GZ-HD3 s rozlíšením 1440x1080. Všetky scénky ktoré som nahral na túto kameru mi po pripojení kamery na PC ukazoval súbor o ktorom som pred rokom skutočne nič nevedel.

Pretože mojou daľšou vášňou je strih a úprava videa na PC, tak som sa dal do toho, aby som svoje video sekvencie mal použiteľné na svojich "softoch". Samozrejme, že som sa stretol s rôznymi convertermi, ktoré mi chceli moje .tod video súbory prepracovať na .mpeg.

Softov bolo skutočne veľa. Vyskúšal som veľa ich skutočne neskutočné množstvo až kým som nenatrafil na také, ktoré mi vyhovovali a poskytli mi komfort pri converte.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Najjednoduchší je WinAVI CONVERTOR. Jediným kliknutím zmeníte .tod súbor na .avi, či .wmv a pod.

Najčastejšie však používaným sa stal AVS Video Converter 6, ktorý Vám "zmení" vaše nahrávky na čokoľvek, včetne iPhone súborov.

Neskôr som natrafil aj na Aiseesoft Converter a mnohé iné. Veľmi ma potešilo, keď som zistil že každý ý týchto "meničov" mi dokázal uložiť aj originál, teda plnú kvalitu ale tiež mi ponúklo aj mnoho iných variantov. DVD kvalita, VCD kvalita, FullHD kvalita...

Akonáhle už budete mať svoj súbor .tod prerobený na .mpeg či .avi, tak ho dokážete veľmi rýchlo strihať v rôznych programoch (Ulead MediaStudio Pro 8, Adobe Premiere Pro CS3, Pinnacle studio 14, Sony Vegas 9 a pod.).

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Verím, že som Vám trochu pomohol pri Vašich videách.

Tak do "zvideovania", prietelia!

Branislav Dian

Branislav Dian

Bloger 
  • Počet článkov:  17
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Verím že som Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu