reklama

Kotlebova klamlivá odysea

Dôkazy a dôvody prečo je Marián Kotleba nebezpečným pre našu spoločnosť. Neprináša zmenu. Je to pokrytec. Veľmi rád zavádza. Manipuluje. Vypočítavo neodpovedá. Nemali by sme ho za žiadnych okolností tolerovať.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Mnohí hovoria o Mariánovi Kotlebovi, že by ho síce nevolili, ale že v niečom má pravdu. Akože je to fašista, ale ty kokos ten vie pomenovať problém. Dovolím si nesúhlasiť. Jeho kariéra, a kariéra jeho straníckych kolegov je dláždená jedným zlyhaním za druhým. To, že Štefan Harabin bol schopný svojou slušne povedané „extrémnou“ rétorikou zatieniť vo voľbách Mariána Kotlebu je jedna vec. Nemali by sme si však nechať takto znižovať štandardy. Marián Kotleba ohýba pravdu, je to populista a nemá riešenia na reálne problémy. Nemali by sme ho voliť, ani veriť jeho bludom.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Začal by som niečím nedávnym a to je rozhovor pána Kotlebu so Sajfom vo Funrádiu. Reč prišla na homosexuálov. Povedal, že s homosexuálmi ako takými problém nie je, ale že problém nastáva, keď z toho robia pochody alebo manifestácie, zvrátenosti a prezentujú to ako hrdosť. Viete pán Kotleba, iste sa Vám to ťažko chápe, ale aj vy prezentujete isté názory. Mnohí, vrátane mňa, s nimi nesúhlasíme. Považujem za zvrátené keď na hrobe Jozefa Tisa, takmer ironicky, vyzývate svojich drahých a milých židovských spoluobčanov aby išli na stráž. Je to neúctivé a len to svedčí o tom, že asi ani len netušíte akých zverstiev sa Jozef Tiso v mene „suverénneho štátu“ na židoch dopustil. Desí ma, ako hneď potom vykrikujete svoje „na stráž“ a kričíte, že Spojené štáty americké sú skutočnými fašistami. Ani sa nečudujem, že tvrdíte, že fašistami nie ste. Vy evidentne nemáte ani poňatia, čo fašizmus znamená, čo spôsobil a aké riziko pre spoločnosť Vaše manifestácie znamenajú.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Musím Vám však dať to, že ste sa veľmi zlepšili. Ste slizký ako úhor a úspešne sa vyhýbate všetkým „zákerným“ otázkam. Ako napríklad, že prečo ste udelili opakovane šeky s hodnotou 1488 eur, prečo Váš obchod s neonacistickými značkami „darovával“ elektrický obušok pri nákupe nad 8818 korún a skromnučký slzný sprej pri nákupe nad 1488 korún. Zľavy vo výške 8,8 percenta už ani nespomínam. Vy sa veľmi rád vyhovárate na médiá, že oni Vám túto nálepku dali a veľmi ťažko sa jej zbavuje. Ja však naozaj netuším, čo čakáte. Nečudujte sa, že Vás máme za fašistov, keď stále svetu pcháte svoje symboly. Chápem, že sa bojíte trestu za propagovanie takého zvráteného režimu/obdobia, ale buď to prestaňte robiť, alebo si neste následky svojho presvedčenia ako mnohí iní, napríklad za komunizmu. Inak sa nečudujte, že Vás s tým budeme konfrontovať. Čo iné ako verbálna konfrontácia nám zostáva, keď na rozdiel od Vás neholdujeme násiliu a vykrikovaniu nenávistných sloganov na verejnosti.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ďalší, veľmi dôležitý bod je vaše pokrytectvo. To, že nenávidíte imigrantov, ale jete kebap, chápem. To, že hájite tradičné kresťanské hodnoty, ale už len Vaše nenávistné reči idú proti konceptu tolerancie, tiež chápem. Nie ste prvý, ktorý zneužíva cirkev a migráciu vo svoj prospech. Čo ma však úplne zaráža, je Vaša nálepka antisystému. Hovoríte o skorumpovanej vláde, čo nič nerobí a klame. Následne klamete o Vašej finančnej úspešnosti v Banskobystrickom kraji. Vybrali ste čísla z kontextu, ignorovali ste, že všetky ostatné kraje taktiež znížili dlh a mnoho iného. Odporúčam článok Mateja Tunegu v Denníku N z roku 2017.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ďalším dôkazom sú Vaše reči o vrátení peňazí od štátu, ktoré ste získali za parlamentné voľby z roku 2016. Tvrdili ste, že peniaze neprijmete ak sa aj ostatné strany vzdajú nejakých peňazí. Po voľbách však reči zostali rečami, lebo ste zistili, aké je to v skutočnosti náročné, tieto peniaze vrátiť. Asi by ste nemali sľubovať a vykrikovať niečo, o čom nič neviete. Tak ste nás aspoň uistili, že ich dáte na domobranu. Dík. Následne ste si kúpili rodinný dom za stranícke peniaze a deklarovali ho sídlom strany. Podozrivé je snáď len to, že tam s pani manželkou žijete, a že stál okolo 300 tisíc eur.

Môj posledný bod, ale ozaj posledný, lebo mi už prichádza z tohto všetkého nevoľno, je financovanie strany. Váš transparentný účet mal evidentne kúzelné schopnosti, nakoľko zaplatil 60 tisícovú kampaň len za tisíc eur. Vraj za to môžu darcovia, lebo sú takí štedrí, že platia Vaše výdavky za Vás. Napríklad cez darcu Usovského, ktorý má peniaze od prinajmenšom kontroverzného podnikateľa Malofejeva. Títo páni sa starajú o záujem európskych politických subjektov na vystúpení z NATO a na zastavení vojny na Ukrajine. V koho prospech, môžeme len hádať. Poukazujem na to preto, že kritizujete strany platené oligarchiou. Lenže vy jednou takou ste! Či o tomto všetkom neviete alebo nechcete vedieť, je úplne jedno. Buď ste neschopní si svoje peniaze preveriť alebo veríte tomu, že účel šľachtí prostriedky, čo Vás samo o sebe okamžite diskredituje. Tak či tak to znamená, že nie ste žiadnou zmenou pre našu politiku. Ak chcete byť zmenou niečoho v tejto krajine, začnite láskavo od seba.

Na záver chcem ešte podotknúť pár vecí. Tento blog nie je mojou prácou, ale prácou mnohých novinárov, ktorý zodpovedne písali o strane pána Kotlebu napriek tomu, že to nikoho nezaujímalo. Chcel som toto všetko dať dokopy s cieľom upozorniť na to, aký je v skutočnosti nebezpečný pre túto krajinu. Odporúčam prečítať si všetky články, ktoré pridávam ako linky a ak Vás to zaujíma, pokojne aj mnohé ďalšie. Upozorňujem Vás však na pocity nevoľnosti, ktoré pán Kotleba a jeho rozhodne nie fašistickí a určite nie populistickí „gardisti“ spôsobujú.

A Vaše reči o suverenite, Únií a NATO sú úplné kraviny. Láskavo si naštudujte to, čo potom národu prezentujete.

Pán Kotleba, drahí ľudáci, neverím Vám ani ten nos medzi očami!

Tu sú linky na články a videá, o ktoré sa opieram v blogu, a ktoré stoja za prečítanie.

https://www.youtube.com/watch?v=TWuqes1ONZE

https://tivi.cas.sk/video/520800/demonstranti-v-uliciach-bratislavy-prisiel-aj-kotleba/

https://dennikn.sk/934832/aka-je-cela-pravda-o-kotlebovom-hospodareni-a-poklese-dlhu-v-banskobystrickom-kraji/

https://domov.sme.sk/c/20117391/kotleba-sa-chcel-penazi-od-statu-vzdat-po-volbachotocil.html

https://domov.sme.sk/c/20362322/kotleba-vymenil-byt-za-rodinny-dom-kupil-ho-za-stranicke-peniaze.html

https://hnonline.sk/svet/969022-odhalenie-nemeckej-televizie-kotlebovci-dostavali-peniaze-od-prokremelskeho-podnikatela

Sebastián Bražina

Sebastián Bražina

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  36
  •  | 
  • Páči sa:  3x

Študent plný rozhorčenia, nespokojnosti a nádeje. Ešte neviem čo budem, ale verím, že cez písanie objavím niečo zmysluplné. Zoznam autorových rubrík:  Taje internetuDianie politickéDianie spoločenskéSúkromné výlevy

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu