reklama

Piloxing

Volám sa Barbara a som závislá na cvičení. Už je to niečo vyše šiestich rokov, čo som nastúpila na spočiatku strastiplnú cestu od rodeného športového dreva po nadšenca, ktorý si nenechá ujsť príležitosť potrápiť telo a pozdvihnúť myseľ.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Šesť rokov je dlhá doba. Všeličo som sa stihla naučiť, všeličo som stihla vyskúšať. Milujem rôzne obdoby cvičenia od posilky po plávanie. Cvičím jógu, sporadicky behám, v lete korčulujem, bicyklujem. Keď je čas skočím na Zumbu, vždy keď doma nájdem stále sa strácajúce DVD tak skúšam Pilates a po príchode do Dánska si konečne splním svoj dlhoročný sen a prihlásim sa na box. (Trikrát hurá!)

Vždy keď niekomu pomáhať začať s cvičením, tak si pomyslím na svoje začiatky. Po každom tréningu pod dohľadom môjho vtedajšieho frajera judistu som odchádzala plná zlosti, zúfalstva a občas sa tuším aj nejaká tá slza vykotúľala. Lebo keď hovorím, že do svojich pätnástich rokov som akúkoľvek formu fyzickej námahy neznášala, tak je to pravda a nič len pravda. Bola som chudá ako taký povúk. Samá noha, samá ruka. Bez kondičky, bez svalového základu a najmä bez akejkoľvek snahy to zmeniť. Bolo to peklo, nebudem vám klamať. Celé týždne som mala neskutočne bolestivé svalovice a môj odpor narastal.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ale tuším, že všetko môže stúpať len do určitej výšky a za vrcholom zákonite nasleduje cesta nadol, a tak sa zo mňa stal závislak. Celkom nečakane. Nepamätám si moment, kedy sa to stalo, ale zrazu to tak bolo a je to so mnou čoraz horšie. Občas som extrémista, ktorý cvičí tri-štyri hodiny denne sedem dní v týždni. Uznávam, že to nie je práve najlepší nápad na svete, ale fyzická forma riešenia problémov či zbavovania sa stresu sa mi osvedčila najlepšie, takže niekedy to preháňam vedome. Ale väčšinu času som uvedomelý cvičenec, ktorý dodržiava zásady správneho makania a hlavne počúva svoje telo.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A konečne sa po tomto stručnom úvode dostávam k pointe celého článku. Piloxingu. Spojeniu pilatesu a boxingu. Divná kombinácia? Možno na prvé počutie, ale stačí si toto nové cvičenie vyskúšať a divné vám príde len to, prečo 60 minút trvá tak dlho. S rukou na srdci musím povedať, že som nikdy nebola tak zničená ako po jednej hodine piloxingu.

Trochu znudená mojim bežným tréningom som sa rozhodla skúsiť niečo nové, a tak som v stredu večer nabehla do telocvične ako veľký pán so všetkými svojimi skúsenosťami a ako veľký pán som sa teda po skončení aj odplazila.

Prvých päť minút som sa ešte usmievala. Po desiatich minútach zo mňa začalo tiecť a po pätnástich som už chcela odísť. A táto myšlienka rýchleho úniku ma neopustila až do konca. Ale vytrvalosť je jednou z tých úžasných pozitív, ktoré mai cvičenie dalo a tak som nezaťala len zuby ale všetko čo sa dalo a vydržala som. Udierala som päsťami do vzduchu akoby mi šlo o život. (Miestami mi tuším aj šlo.) Vykopávala som nohy. Vrtela zadkom. Držala som šialené pozície.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Až pri poslednej fáze, ktorá sa cvičila na zemi som už nevedela či sa smiať alebo plakať. A ako už býva mojim dobrým zvykom, keď som v poslednej fáze vyčerpania, zvolila som smiech. (V skutočnosti nejde o reálnu voľbu, lebo ja si nič dobrovoľne nevyberám, proste sa začnem nekontrolovateľne rehotať.) A tak som ležala na zemi s kŕčom v bruchu smejúc sa kým sa po mne prúdom valili potoky potu. Nechutné, viem, ale kto chce piloxing vyskúšať musí rátať s tým, že potenie pri saunovaní či v Turecku na pláži je nič oproti tomu, čo sa deje na takej hodine.

Ale aj napriek všetkému som odchádzala s dobrou náladou a vedomím, že sa určite vrátim.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Volám sa Barbara a som závislá na Piloxingu.

P.S. Piloxing vyzerá takto: http://www.youtube.com/watch?v=xXbTTpuQgyw Konkrétne toto video je v podaní zakladateľky Vivecy Jensen, švédskej tanečníčky a celebritnej trénerky, a vyzerá to celé veľmi ľahko. Ale naozaj len vyzerá.

Barbara Brišová

Barbara Brišová

Bloger 
  • Počet článkov:  33
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Kto som a čo robím prezradia moje články :) Zoznam autorových rubrík:  DánskoZdravý životný štýlCestovanieFilmové recenzieKnižné recenzieDuševná očistaNezaraditeľné

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu