reklama

Poďme si vyrobiť vládu!

Poďme, teda my, občania. Doteraz nám ich vyrábal kde-kto. Tie vlády. Raz v bábkovej podobe, keď sa neskôr stojedenástimi percentami hlasov voličov zvolila kandidátka, vymodelovaná v Moskve. Inokedy vo fiktívnej podobe, keď oveľa menším percentom hlasom si voliči aj približne zvolili takú vládu, akú chceli, ale napokon ona sama sa im zmenila a zmenila aj ich život. Nuž alebo, keď takmer mizivými percentami sa defacto vláda zvolila sama - teda, hlasmi svojho fanklubu. Niet výhodnejšej chvíle, ako zvoliť si vládu sami.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)
podhodená...
podhodená... (zdroj: foto autor blogu)

Hašek, teda Jaroslav, to skúšal kade-ako. Nezabrala idea Strany mírného pokroku v mezích zákona. Hoci - pár recesistov v Čechách sa ju najmä počas recesívnych vlád rôznych českých demokratov a pseudodemokratov pokúšalo reanimovať.

Jarda Hašek bol otrlý chalan a skvelý spisovateľ a keď nevedel, kam z politických konopí, založil, teda, napísal Spolok na ochranu proti spolkom. Jeho idea spočívala v ústrednom hesle - "organizujme sa" a v naplnení toho hesla členstvom v spolku, ktorého politickým programom je intenzívny boj proti členstvám v spolkoch, viac, či menej povinných a viac, či menej straníckych. Nerozumiete? Nevadí. Veď ide o politiku. A tej sa nerozumejú ani politici. Aspoň tí naši. Nieto ešte občan a niekedy aj volič.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Podhoďme našu novú vládu! Tak, ako sa podhadzuje kosť psíkovi. A tak, ako psík, ak pravda, nie je vegetarián, na kosť skočí, tak skočia mnohé naše médiá na podhodenú informáciu. Príklad z nedávnej minulosti - otrávený pes pani ministerky Tomanovej od neznámeho obdivovateľa jej záhradky, otrávená pani ministerka Tomanová z otráveného psa a z toho všetkého otrávený pán ministerský predseda. Napokon tým začali otravovať médiá a otrávení sme všetci.

Zjavil sa jedného dňa v jednom rozhlase akýsi program, v ktorom moderátor len tak - z ničoho nič strelil do éteru vetu: "Povráva sa, že za pani ministerku Tomanovú už je vybratá náhrada". Pustil do éteru meno náhrady a pustil do sveta fámu. Fámou sa začali zaoberať takmer všetky médiá a keby ju nedementovali všetci, vrátane "náhrady", tak by sme možno o nejaký čas mali v kresle ministerky práce sociálnych vecí a rodiny - fámu. Podhodenú ministerku.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Domnievam sa, že ak ide podhodiť ministerku, bolo by možné podhodiť celý kabinet. Tak nejak - postupne. Stačí sa zúčastniť nejakej "žúrky", ktorú pre novinárov, teda, časť novinárov, organizuje tu taká a tam onaká významná firma a - podhadzovať.

Viem si predstaviť, koho by som podhadzoval. A ak by nás bolo viac - možno aj stranu by sme mohli založiť. Napríklad - Stranu demokratického podhodu. A v Bruseli nech sa starajú. Takú sekciu v Europarlamente ešte nemajú. A nemá ju tam ani kto ignorovať. Ako tamojší socialisti.

Póóóóďmeee sii vyrobiiiiiť vlááááduuuu:-)

Ivan Brožík

Ivan Brožík

Bloger 
  • Počet článkov:  69
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Dosť som toho prežil, veľa som zažil a máločo som prežul. 20 rokov "po" sa denno-denne potýkam so svojvôľou boľševikov, prezlečených do aktuálne vhodných straníckych tričiek. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu