reklama

Piatok večer

Je piatok večer. Kancelárska stolička je stará a tvrdá, doslova na nej ležím. Na nohách notebook, nohy bosé, ruky zkrehnuté od zimy. Celý deň som sa venoval novej súťaži na sme.sk o najlepší internetový nápad. Chcem sa zapojiť, tak som vylepšoval môj projekt. Je dobrý, verím mu. Stačí už len dokončiť facelift a bude pripravený . Cítim hlad, chcem sa najesť. No skôr ako odídem do mesta, trochu sa stopnem na kus reči o budovaní komunity.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Internet ma vzďaľuje aj približuje k ľudom. Približuje ma, lebo raz za čas spoznám pár nových ľudí, ktorí bývajú odo mňa stovky kilometrov ďaleko. Raritou je hádam len môj sused, ktorého som spoznal cez internet, pričom býva o 2 blokové čísla ďalej. Nikdy doteraz som ho ešte nevidel.

Ale internet ma od ľudí aj vzďaľuje. Nehovorím o tom, že na ňom trávim dosť času namiesto toho aby som šiel medzi ľudí ale o schopnosti komunikovať s ľuďmi. Keď som tu, cítim sa slobodnejší a nekladiem si servítku pred ústa. Ale v realite sa hodnotím ako introvert a len zriedka poviem niečo čo by stálo za červenanie sa. Asi je to tým pocitom, že ma nikto nevidí a len číta moje slova.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Teraz skončím s písaním príspevku do môjho blogu a pôjdem von. Začnem používať sociálne cítenie získané na internete .Tam si dám s reálnou komunitou ľudí pár pív a začnem nadväzovať reálne vzťahy a siete. Ba možno ešte viac. Pivo je dobrý nástroj na budovanie vlastnej komunity. Budeme diskutovať na odbornej úrovni, ale príspevky nebudú úhľadne zoradené. Kto sa najmenej opije bude moderátorom. Nikto ním nechce byť, všetci ho budú totiž ignorovať. Na konci príde aj admin, vyhadzovač. Ale to si už ja asi nebudem pamätať. Môj komunitný software sa zrúti pod váhou spamu, vírusov a odkazov na erotické stránky. Už sa na to teším.

Andrej Buday

Andrej Buday

Bloger 
  • Počet článkov:  27
  •  | 
  • Páči sa:  0x

PHP developer. Zoznam autorových rubrík:  Cestujeme

Prémioví blogeri

reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu