reklama

Mikloš by sa v Košiciach červenal.

Rozpočet máme bohužiaľ schválený. Prioritou Mesta Košice sa stal profesionálny futbal, kancelária primátora a platy poslancov, námestníkov a primátora. Nepotrebujeme rezervný fond, práve naopak, rozpustíme ho a ešte si zoberieme aj ďalší úver. My Košičania krízu nemáme. Naozaj. Povedal to Fico a naše košické KDH si to myslí tiež. Teda aj SDKÚ. Škoda, že sa neporadili s Miklošom, lebo ten by sa musel zblázniť z toho, že podporujú profesionálny futbal priamo z rozpočtu a to rozpustením rezervného fondu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (12)

Veru tak. Predložil som návrh, v ktorom som chcel podporiť väčšou sumou cestovný ruch a zobrať peniaze EHMK. Podporiť výstavbu nových parkovacích miest na sídliskách a rekonštrukciu detských ihrísk a zobrať z platov nám poslancom, námestníkom a primátorovi, zobrať z položky externé právne služby, pretože mesto má svoje právne oddelenie. Bol by som naivný, keby som si myslel, že to pravica podporí. Ale som smutný z toho, že si mnohí poslanci uvedomujú to, že je rozpočet veľmi zlý a aj tak za neho hlasujú. Že pokojne spávajú. Mnohí mi na chodbe tajne pošepkajú: Edo, máš pravdu, ale...

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Myslíte si, že je naozaj 36 poslancov za to, aby sme dali na profesionálny futbalový klub viac ako 300.000 eur? Podľa primátora je tento rozpočet na rok 2010 kritický a na začiatku nás vyzval, aby sme ho podporili a brali do úvahy to, že sme v kríze. Je to dosť pokrytecké želanie, pretože jeho kancelária a kancelárie námestníkov budú na budúci rok čerpať o cca 80.000 eur viac ako v tomto roku.

No a tak sme sa dočkali posledného rozpočtu tohto volebného obdobia, za ktorý by sa spolustraníci Ivana Mikloša, Mikiho Dzurindu a aj Janka Figeľa mali červenať. Škoda. Práve takýmto krokom uvoľnili cestu červeným.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

PS. Som smutný z toho, že sa Košice stávajú mestom, ktoré sa nerozvíja a dostávame sa do čias, ktoré tu zanechal Schuster.

Eduard Buraš

Eduard Buraš

Bloger 
  • Počet článkov:  12
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Hovoriť sám o sebe asi robí problém mnohým z nás, ale pár viet skúsim. Pracujem ako riaditeľ Slovensko európskej kultúrnej spoločnosti FEMAN a zároveň som aj poslancom Mestského zastupiteľsva v Košiciach. V komunálnej politike vidím priestor na zmenu mnohých veci, aj keď viem, že samému sa mi to nemusí podariť. Ak však budeme poukazovať na problemy a skúsime vymyslieť riešenia, možno dosiahneme úspech. Osobne by som si želal iné Košice. Zoznam autorových rubrík:  Iné KošiceSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu