reklama

Podporme Luník IX.!

Dnes sme sa v Košiciach všetci poskladali na krásneho Mikuláša, ktorý prichádza na Luník IX. Suma na jedného Košičana nie je veľká. Cca 33 centov. Každý, kto má deti, mi musí dať za pravdu, že to nie je veľa a solidárni, by sme v čase Vianoc mali byť. Komu inému by sme mali pomôcť, ak nie tým, ktorí sú odkázaní na našu pomoc celoročne, ba priam celoživotne. Dokonca si myslím, že by sme mohli prispieť aj viac. Viac pre Košice, viac pre Luník IX.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (72)

Chodím na Luník IX. každý týždeň. Rozprávam sa s učiteľkami, policajtmi ale aj s domácimi. Verte mi, nikto si viac nezaslúži ako oni. Sumou, na ktorú sme sa teraz zložili, aj tak veľa neurobíme. Odpad, ktorý sa tým vyčistí, nie je to, čo by tam chceli na Vianoce. Oni si chceli upratať samy. Len im niekto lopaty ukradol. V minulosti vynášali smeti do kontajnerov, ale tie im ktosi zobral a odniesol do železa. Keby tam fungovala mestská polícia tak ako má, nič také by sa nestalo.

To, že tam mesto poslalo ten neporiadok vyčistiť, je v poriadku. Veď je to povinnosť aj zo zákona. Ale keď im chceme naozaj pomôcť, mali by sme na magistráte vytvoriť pracovno-kreatívnu skupinu, na čele s kompetentným námestníkom, ktorá by prinášala svoje ovocie. Rozhodovanie mesta je príchodom nových zamestnancov na strategické miesta veľmi rýchle, takže taká komisia môže vzniknúť do konca týždňa. Ja osobne prinesiem tiež niekoľko návrhov, ako urobiť ľudí na Luníku IX. šťastnejšími.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Taká komisia, by zariadila zmenu rozpočtu ešte na decembrové zastupiteľstvo a do Vianoc sa toho potom dá naozaj veľa stihnúť.

Moje návrhy pre krajší život na Luníku IX.:

1. Každý obyvateľ  Luníka IX. by mal bezplatnú zdravotnú prehliadku priamo u nich doma, aby sme zistili, či nie je niekto nakazený vírusom prasacej chrípky.

2. Do každej domácnosti by sme mali zaviesť internet, aby sme docielili väčšiu informovanosť v oblasti vzdelávania a rozvoja cestovného ruchu.

3. Každý obyvateľ Luníka IX. by mal dostať kúsok pôdy, alebo lesa, aby si mohli sami niečo dopestovať alebo uloviť.

4. Na Luníku IX. je potrebné postaviť kultúrny dom a kostol, aby sme zabezpečili dostatočné zázemie ich duchovného rozvoja.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

5. Všetky linkové spoje z mestskej časti Sídlisko Ťahanovce a obec Ťahanovce, by mali byť predĺžené až na Luník IX, aby mohli občania tohto diskriminovaného sídliska navštevovať svojich príbuzných v lokalite Demeter. Cestovné by malo byť pre občanov sídliska Luník IX samozrejme bezplatné, z dôvodov hľadania si novej práce.

6. Každý rodič, by mal dostať na každé svoje nezaopatrené dieťa špeciálnu dotáciu 5 eur na darček pod stromček, podľa vlastného výberu.

Myslím si, že tieto riešenia by priniesli svoje ovocie. Ak mestské zastupiteľstvo vyčlení na tento projekt cca 1,25 milióna eur /to je len 5 eur od každého z nás/, veľmi rýchlo by sme vedeli pripraviť šťastné Vianoce každému, kto na tomto sídlisku vedie krutý život.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Milí Košičania, dovoľte mi sa na Vás obrátiť s prosbou podporiť tento môj projekt. Apelujte na svoje okolie a potom aj na vedenie mesta. Musíme sa v čase Vianoc spojiť a urobiť viac pre Košice, viac pre Luník IX.

Eduard Buraš

Eduard Buraš

Bloger 
  • Počet článkov:  12
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Hovoriť sám o sebe asi robí problém mnohým z nás, ale pár viet skúsim. Pracujem ako riaditeľ Slovensko európskej kultúrnej spoločnosti FEMAN a zároveň som aj poslancom Mestského zastupiteľsva v Košiciach. V komunálnej politike vidím priestor na zmenu mnohých veci, aj keď viem, že samému sa mi to nemusí podariť. Ak však budeme poukazovať na problemy a skúsime vymyslieť riešenia, možno dosiahneme úspech. Osobne by som si želal iné Košice. Zoznam autorových rubrík:  Iné KošiceSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu